Úgy esett, hogy üres lakásban töltöttem az éjszakát, aminél csak egy dolog volt sivárabb: a hűtő. Előre felkészültem hát, és célirányosan vásároltam néhány egyszerű dolgot. Citromot, avokádót, egy magvas barna bagettet, uborkát, szemes fekete borsot. És vettem füstölt sót. Ebből a meglepően kicsi pakkból, és nem többől, főzés nélkül készítettem ezeket a színes minikanapékat. Nevükhöz híven az ágyban ettem meg őket, a légkondi hűvösében.
Az avokádós-uborkás minikanapé elkészítése
A puha, érett avokádót kettévágom, majd egy kistálba kanalazom a belsejét. Hozzáadok egy evőkanál citromlevet, borsot őrlök hozzá és villával összetöröm. Felvágom a bagettet, megkenem a krémmel. Mindegyikre szórok egy csipet füstölt sót. Ettől valami elmondhatatlanul finom lesz az egész! Végül egy-egy uborkakarikát teszek minden darab tetejére. 15 kanapé jön ki ebből a mennyiségből.
Tartalmas étkezés két fő részére: az avokádó sok fehérjét és telítetlen zsírsavat tartalmaz, vitamintartalma is jelentős. Ő volt az én versenyzőm:
Nem tudok betelni ezekkel a színekkel! Igazi boldogság volt ránézni.
Bevásárlólista
egy kisebb, érett avokádó
1 ek. citromlé
1 kis kígyóuborka
füstölt tengeri sópehely
bors
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.