Ez itt egy igazi francia süti, cukormentesen. A vajat, vajkrémeket, margarinokat ugyan kiiktattam az étrendemből, de a leveles tészta olyan gyengém, amit egyszer-egyszer megengedek magamnak, mert kell néha egy kis rosszaság! Viszont ezt leszámítva a süti erősen könnyített: a mandulakrémben nincs sem cukor, sem vaj. Nyírfacukrot és kókuszolajat tartalmaz.
Először a barack alá kerülő krémet készítem el.
Ehhez 2,5 dkg kókuszolajat kimérek, szobahőmérsékletű állapotában hozzákeverek 2,5 dkg nyírfacukrot, eldolgozom, hogy homogén krémet kapjak. Hozzákeverek egy tojássárgáját, majd 3 dkg darált madulát. 20-30 percre beteszem a hűtőbe.
Mielőtt öszeállítom a sütit, 180 fokrabegyújtom a sütőt.
2X125 gramm kész levelestésztát kinyújtok két 25X12,5 cm-s darabra, majd megkenem őket vékonyan a mandulakrémmel. A széleket egy centis sávban körben üresen hagyom.
A krémet megrakom 3 szem felszeletelt nektarinnal és a tésztaszéleket megkenem tojássárgájával.
30-35 percet sütöm 180 fokos sütőben. És a végén ilyen gyönyörű lesz:
Bevásárlólista (12 szelethez)
2X125 gramm leveles tészta
2,5 dkg kókuszolaj
2,5 dkg nyírfacukor
1 tojássárgája
3 dkg darált mandula
3 nagy szem nektarin
a kenéshez a tojássárgája
Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on.