Az egészséges francia - Utolsó kommentek
blfr8@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2017/06/08/nyari_quinoasalata/full_commentlist/1#c37446402
Válasz erre: Nyári quinoasaláta
2019-07-21T18:52:51+02:00
2019-07-21T18:52:51+02:00
Wulfie
http://blog.hu/user/1397283
Pont meguntam a szokásos köretet, rizs, krumpli stb.. úgyhogy most ki fogom próbálni a quinoát, mint helyettesítő, bár az ára nem a legkedvezőbb. <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-18-07-2019/">www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-18-07-2019/</a> megnéztem ezen a websiteon hátha találok a heti úságban akciósan
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2019/06/20/mirza_gashemi_gestalt/full_commentlist/1#c37338374
Válasz erre: Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története
2019-06-21T18:33:56+02:00
2019-06-21T18:33:56+02:00
Attilajukkaja
http://blog.hu/user/53310
"ismerős nátrium-glutamát illat"<br />
Tudtommal, annak nincs illata. A vietnámi pho levesnek marhahús és csillagánizs illata van.<br />
A második képen nekem úgy tűnik, mintha shakshukát ettél volna. De a füstös padlizsánkrémnek valóban nincsen párja! Főleg egy kis tahinivel (baba ganoush). :o)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/05/nagyon-nagyon_citromtorta/full_commentlist/1#c37195792
Válasz erre: Nagyon-nagyon citromtorta
2019-05-17T10:31:29+02:00
2019-05-17T10:31:29+02:00
Wulfie
http://blog.hu/user/1397283
Megcsináltuk! Bizonyítékom van rá, hogy istenien finom és egyszerű recept! Nem szeretek 1 óránál többet tölteni a konyhában. De imádom az édességeket. Már fejből tudom ezt a receptet! :) <a rel="nofollow" href="https://www.ujsagomat.hu/lidl/">www.ujsagomat.hu/lidl/</a> találtam lisztkeveréket, aztán megnéztem, hogy melyik áruházban olcsóbb, mert nem ehetek glutént
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2017/02/27/duplakrumplis_halas_gratin/full_commentlist/1#c37019413
Válasz erre: Duplakrumplis halas gratin
2019-04-04T16:23:33+02:00
2019-04-04T16:23:33+02:00
nagypapi
http://blog.hu/user/39965
A lazac bőrét remélem, nem a macska ette meg, hanem ropogósra sütötted, és elrágcsáltad :)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/08/05/csokitorta_cukkinibol/full_commentlist/1#c34165415
Válasz erre: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre
2017-11-20T20:29:26+01:00
2017-11-20T20:29:26+01:00
gyengetölcser
http://blog.hu/user/244659
na, 2 kisebb almat vagtam fel, a negyedeket felszeleteltem, de siman elbirt volna meg 2-t. Csak nem volt itthon tobb. Es ismet isteni lett:)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/08/05/csokitorta_cukkinibol/full_commentlist/1#c34147543
Válasz erre: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre
2017-11-17T17:31:31+01:00
2017-11-17T17:31:31+01:00
gyengetölcser
http://blog.hu/user/244659
Szia, most hetvegen megint megcsinalom, de barack helyett almaval, majd beszamolok rola, hogy mennyit hasznaltam. A barackra mar nem emlekszem, asszem egy konzervnyit hasznaltam. Csak felvagtam kisebb darabokra es belekevertem a tesztaba.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2017/02/06/salatas_muffin/full_commentlist/1#c32332142
Válasz erre: Salátás muffin
2017-02-09T12:41:03+01:00
2017-02-09T12:41:03+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Húha. Legyen esetleg ruquola?:)<br />
Nyelv és tudomány idézet: "van egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír az, hogy a növény neve nem szerepel nemhogy a helyesírási szabályzat szójegyzékében, de még Helyesírási kéziszótárban és az Osiris-féle Helyesírásban sem. Ebből pedig lényegében az következik, hogy a szó helyesírása nincs szabályozva, tehát úgy írjuk, ahogy akarjuk." továbbá: "A növény hivatalos neve egyébként fehéres vagy kerti mustár – legalábbis Herczeg Gyula Olasz–magyar nagyszótárában ez szerepel."
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2017/02/06/salatas_muffin/full_commentlist/1#c32330736
Válasz erre: Salátás muffin
2017-02-09T08:33:33+01:00
2017-02-09T08:33:33+01:00
mpl
http://blog.hu/user/1122776
Rukkola=rukola...<br />
borsmustár (Eruca sativa)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/12/07/kremes_sult_zeller/full_commentlist/1#c31919687
Válasz erre: Krémes sült zeller
2016-12-09T08:34:47+01:00
2016-12-09T08:34:47+01:00
Bekre_Pál
http://blog.hu/user/956427
nyami
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/12/07/kremes_sult_zeller/full_commentlist/1#c31919215
Válasz erre: Krémes sült zeller
2016-12-09T03:38:42+01:00
2016-12-09T03:38:42+01:00
fordulo_bogyo
http://blog.hu/user/450523
Csőben sült zeller? hOL MARAD A CSO?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/29/rukkolas_sutemenykenyer/full_commentlist/1#c31602895
Válasz erre: Rukkolás süteménykenyér
2016-10-31T07:41:29+01:00
2016-10-31T07:41:29+01:00
mpl
http://blog.hu/user/1122776
Rukoláböl a kisebbméretü, zsenge leveleket használd, kellemesebb az íze és nem marós. Ráadásul a nagy rukolalevelek általában keserűek is lesznek. A kis leveleket siman lehet fogyesztani akár magában is, jó az emésztésre, gyulladáscsökkentő és sok nyomelemet tartalmaz. Az olaszok szerint afrodiziákum is... :-)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/29/rukkolas_sutemenykenyer/full_commentlist/1#c31602619
Válasz erre: Rukkolás süteménykenyér
2016-10-31T04:34:05+01:00
2016-10-31T04:34:05+01:00
true story
http://blog.hu/user/774832
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/29/rukkolas_sutemenykenyer?full_commentlist=1#c31593845" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31593845 );">@Sólyom Tomi</a>: ez fajtatol is fugg, nalunk ami a kertbol jon borsikafu valahogy bivaly eros lett iden es kellemetlen volt nyersen. Ha jovore is termesztek, akkor biztos sutok ilyet, az iden is leginkabb elpizzaztam es piteztem oket, pedig en is inkabb nyers parti voltam eddig a rukkola kerdesben.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/29/rukkolas_sutemenykenyer/full_commentlist/1#c31596571
Válasz erre: Rukkolás süteménykenyér
2016-10-30T07:59:21+01:00
2016-10-30T07:59:21+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/29/rukkolas_sutemenykenyer?full_commentlist=1#c31593845" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 31593845 );">@Sólyom Tomi</a>: Az ízetlenség és az intenzív íz között vannak állomások. Aszalás a folyamat során nem történik. És végezetül: van, akinek így ízlik, és több állagát és intenzitását is szereti a rukkolának.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/29/rukkolas_sutemenykenyer/full_commentlist/1#c31593845
Válasz erre: Rukkolás süteménykenyér
2016-10-29T20:07:04+02:00
2016-10-29T20:07:04+02:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
"Nincs intenzív rukkola íze" - konkrétabban fogalmazva teljesen felesleges beleszecskázni és ízetlenre aszalni a rukkolát, ha mellé is meg lehetne enni, és úgy rukkolaíze is lenne a kajának.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/10/14/hizott_kacsamaj_batyuban_sutve_kerti_fugevel/full_commentlist/1#c31485005
Válasz erre: Hízott kacsamáj batyuban sütve kerti fügével
2016-10-15T21:05:43+02:00
2016-10-15T21:05:43+02:00
kvadrillio
http://blog.hu/user/294509
KACSAZSÍRBAN KENYÉRRE KENVE SZERETEM :)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/27/spargatekercs_gyorsan_konnyeden/full_commentlist/1#c30391272
Válasz erre: Spárgatekercs gyorsan, könnyedén
2016-05-28T22:24:24+02:00
2016-05-28T22:24:24+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
A zöldspárgát is hámozom, ha vastag, de azt valóban nem muszáj, elég letörni a fás alsó részt. Számomra nem az a baj, hogy törik a spárga, hanem az, hogy csúszik.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/27/spargatekercs_gyorsan_konnyeden/full_commentlist/1#c30388250
Válasz erre: Spárgatekercs gyorsan, könnyedén
2016-05-28T16:20:44+02:00
2016-05-28T16:20:44+02:00
Mitzi von Küche
http://blog.hu/user/73895
A zöldspárgát nem kell hámozni, a fehéret igen. Viszonylag vastagabb szálakkal kell kezdeni a tisztítást, spárgahámozóval. Gyakorolni kell, aztán már törés nélkül is szépen sikerül meghámozni (saját tapasztalat)...
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/18/zold_olivas_fougasse/full_commentlist/1#c30326478
Válasz erre: Olívás fougasse
2016-05-19T15:20:36+02:00
2016-05-19T15:20:36+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/18/zold_olivas_fougasse?full_commentlist=1#c30326378" class="reply_nick_329184" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30326378 );">@Preszkirptivizmus</a>: Rengeteg hagyományos recept van a neten, ha azok jobban tetszenek, válogass belőlük kedvedre! Ez a blog viszont nem azokról szól.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/18/zold_olivas_fougasse/full_commentlist/1#c30326378
Válasz erre: Olívás fougasse
2016-05-19T15:03:23+02:00
2016-05-19T15:03:23+02:00
Preszkirptivizmus
http://blog.hu/user/329184
miert kell egy ilyen jo kajat elrontani hipszter pszeudoegeszseges bullshittel
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek/full_commentlist/1#c30242064
Válasz erre: Franciás tészta gyerekeknek (is)
2016-05-07T11:51:12+02:00
2016-05-07T11:51:12+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek?full_commentlist=1#c30241262" class="reply_nick_851172" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30241262 );">@szsuzsanna</a>: Ezek nagyon jó és működő ötletek, igen! És ne felejtsük a creme fraiche-t sem, az is egy külön történet tejföl helyett. Nagyon szeretem mindet, a tejfölt is:)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek/full_commentlist/1#c30241262
Válasz erre: Franciás tészta gyerekeknek (is)
2016-05-07T08:56:35+02:00
2016-05-07T08:56:35+02:00
szsuzsanna
http://blog.hu/user/851172
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek?full_commentlist=1#c30234466" class="reply_nick_171042" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30234466 );">@erol</a>: -Bevallom, én, már nagyon régóta keverek tejszínt (NEM "főzőt", hanem legalább 30%-ost), a tejfölbe, 2:1 arányban, minden "hagyományos rakott ételnél", pl. a rakott krumplinál is, mert, így nem "tűnik el", vagy nem lesz "gumiszerű"...<br />
Amihez, a recept tejszínt, tejet, vagy mindkettőt ír, azt én azzal csinálnám...<br />
Egyébként, én, "külföldön" pl. Franciaország, a tejszín-joghurt keverést szoktam alkalmazni...
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek/full_commentlist/1#c30240470
Válasz erre: Franciás tészta gyerekeknek (is)
2016-05-06T23:44:06+02:00
2016-05-06T23:44:06+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek?full_commentlist=1#c30234466" class="reply_nick_171042" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30234466 );">@erol</a>: Szia! Mire jobb megoldás a tejföl? Ez egy recept és nem szerepel benne tejföl. Lehet tejföllel is készíteni, az egy másik ízű étel lesz. Szerintem nem jobb és nem rosszabb, hanem más.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/05/05/francias_teszta_sok_gyereknek/full_commentlist/1#c30234466
Válasz erre: Franciás tészta gyerekeknek (is)
2016-05-06T09:28:59+02:00
2016-05-06T09:28:59+02:00
erol
http://blog.hu/user/171042
Tudom, hogy külföldön nem ismerik a tejfölt és azért bohóckodnak tejszínnel, tejjel, de szerintem a tejföl egyszerűbb és jobb megoldás.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/21/hazias_francia_vagdalt_zoldsegpurevel_toltve/full_commentlist/1#c30135456
Válasz erre: Házias francia vagdalt zöldségpürével töltve
2016-04-22T09:54:48+02:00
2016-04-22T09:54:48+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/21/hazias_francia_vagdalt_zoldsegpurevel_toltve?full_commentlist=1#c30120596" class="reply_nick_1121658" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30120596 );">@Mari Tóthné</a>: Köszönöm!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/21/hazias_francia_vagdalt_zoldsegpurevel_toltve/full_commentlist/1#c30120596
Válasz erre: Házias francia vagdalt zöldségpürével töltve
2016-04-22T04:41:27+02:00
2016-04-22T04:41:27+02:00
Mari Tóthné
http://blog.hu/user/1121658
Nagyon - nagyon finom!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30076126
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-15T17:07:13+02:00
2016-04-15T17:07:13+02:00
Jolka40
http://blog.hu/user/553162
A levele olyan élesen fogazott, mint az oroszlán fogai. Egyébként nagyon életrevaló növény, ahol egyszer megtelepszik, többé ki sem lehet irtani. Hogy ehető, erre még sohasem gondoltam.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30076056
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-15T16:54:10+02:00
2016-04-15T16:54:10+02:00
Rébusz
http://blog.hu/user/217726
Eszembe jutott még egy régebbi mesekönyv is Pitypang a hiú oroszlán címmel. Egy kis nyelvi és botanikai háttérismerettel már nem is csodálkozik az ember, hogy adhatott valaki ilyen nevet egy oroszlánnak :-) . Kisgyerekes családok pitypangméz és szörp készítése közben stílusosan még ezt a mesét is elolvashatják, elnézegethetik közösen.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30076006
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-15T16:47:17+02:00
2016-04-15T16:47:17+02:00
Rébusz
http://blog.hu/user/217726
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel?full_commentlist=1#c30074056" class="reply_nick_1011000" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30074056 );">@az egészséges francia</a>: egy kis lingvisztika:-) : németül is oroszlánfog, vagyis Löwenzahn, és amikor elvirágzik, akkor lesz belőle Pustenblume, vagyis az az aranyos vidám gyerekek kedvence virág, amit megunhatatlanul szét lehet fújni. Magyarul tudtommal gyermekláncfű a neve sárga virágként és a gömbölyű szöszszirmokkal lesz pitypang. Mézet évekkel ezelőtt készítettem sikerrel Maria Treben utasításai alapján. Jellegzetes illata és fűszeres íze van.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30074158
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-15T11:57:03+02:00
2016-04-15T11:57:03+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel?full_commentlist=1#c30068534" class="reply_nick_217726" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30068534 );">@Rébusz</a>: érdemes lenne kipróbálni a pitypangból készült mézet, szörpöt is, akinek van lehetősége és kedve, most gyűjthet. Azt mondják, nagyon finom.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30074056
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-15T11:45:23+02:00
2016-04-15T11:45:23+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel?full_commentlist=1#c30070844" class="reply_nick_553162" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 30070844 );">@Jolka40</a>: Igen, oroszlánfogakkal:). Komolyra fordítva: nincs minden hozzávaló ingyen, de nem is luxuskategória. (Franciaországban egyébként termesztik a pitypangot, boltban lehet venni. Most pedig csak gyorsan rákerestem és 2 dl pitypangos üdítő a Culinarisban 600 forint.) Az oroszlánfog pedig egyébként a pitypang egyik francia neve: dent de lion.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30070844
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-14T21:51:27+02:00
2016-04-14T21:51:27+02:00
Jolka40
http://blog.hu/user/553162
Ez olyan, mint a kőleves.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30068534
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-14T17:01:10+02:00
2016-04-14T17:01:10+02:00
Rébusz
http://blog.hu/user/217726
Azért a virága sem elhanyagolható. Finom, igazán egyedi aromás "mézet" lehet belőle készíteni cukor segítségével. Bármit is készítünk viszont a pitypangból, nagyon fontos, hogy a virágot embertől (és kutyától, macskától) érintetlen helyen szerezzük be. Ez alapszabály.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/04/14/parmezanos_pitypanglevel/full_commentlist/1#c30068484
Válasz erre: Parmezános pitypanglevél
2016-04-14T16:51:10+02:00
2016-04-14T16:51:10+02:00
Netuddki.
http://blog.hu/user/37419
Bodri fúdsz! Friss, magyar és egészséges.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/03/22/quiche_teszta-alap_nelkul/full_commentlist/1#c29835512
Válasz erre: Sonkás quiche tészta nélkül
2016-03-22T20:03:31+01:00
2016-03-22T20:03:31+01:00
Köldök_szösz
http://blog.hu/user/1006490
Ez ki lesz nagyon próbálva. Ráadásul még kukorica is lesz bele téve. Reszkessetek!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/03/22/quiche_teszta-alap_nelkul/full_commentlist/1#c29835318
Válasz erre: Sonkás quiche tészta nélkül
2016-03-22T19:47:17+01:00
2016-03-22T19:47:17+01:00
PiszkosFreddy
http://blog.hu/user/246932
Köszönöm szépen a receptet,szeretném mihamarabb kipróbálni.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem/full_commentlist/1#c29682868
Válasz erre: Almás sült krém
2016-03-01T10:14:32+01:00
2016-03-01T10:14:32+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem?full_commentlist=1#c29682818" class="reply_nick_325437" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29682818 );">@zdyzs</a>: Ez van, cukornak hívják és nem cukor. Akkor ezentúl így mondom: nem tartalmaz hozzáadott hagyományos cukrot. Egyébként sok mindent meg lehet csinálni belőle, mert a nyírfacukor ugyanúgy édesít, mint a cukor. Állítólag habcsókot is lehet vele készíteni, bár nem próbáltam. Karamellizálni nem lehet viszont. Így a tarte tatin kiesik sajnos. Ez áll egyébként a blog bemutatkozójában: A receptekben a "hozzáadott cukortól mentes" és a "cukormentes" kifejezések arra utalnak, hogy az ételbe a konyhai elkészítés során nem kerül répa-, szőlő-, fruktóz-, nád-, kókuszvirág stb. cukor. Nyírfacukrot használok. A kész hozzávalók (pl. növényi tej) tartalmazhatnak rejtett cukrokat, illetve minden egyéb hozzávaló tartalmazhat cukrot (pl. gyümölcsök, aszalványok, csokoládé, ha nem jelölöm külön, hogy cukormentes.).
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem/full_commentlist/1#c29682818
Válasz erre: Almás sült krém
2016-03-01T10:05:43+01:00
2016-03-01T10:05:43+01:00
zdyzs
http://blog.hu/user/325437
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem?full_commentlist=1#c29682792" class="reply_nick_1011000" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29682792 );">@az egészséges francia</a>: Ezért kérdeztem. Mert így elég bután hangzik, hogy nincs benne hozzáadott cukor, majd az egyik összetevőnek cukor a neve. De egyébként akkor ezzel az erővel bármit meg lehet csinálni hozzáadott cukor nélkül, csak a receptben levő cukrot nyírfacukorral kell helyetteseíteni ( na jó egy habcsókot talán nem). Ezért ha őszinte vagyok nem sokat mondd az, hogy "Nem tartalmaz hozzáadott cukrot"
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29682800
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-03-01T09:59:36+01:00
2016-03-01T09:59:36+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
@élhetetlen: Leírtam, hogy miből készült, azt nem írtam, hogy jelen esetben vidéken készítettem. Azt sem írtam, hogy vidéken vettem a joghurtot. Vidéken készítek másból, ami ott kapható. Például Cserpesből, mert az kapható, kisvárosi ABC-ben is. <a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag?full_commentlist=1#c29681364" class="reply_nick_1102314" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29681364 );">@CsakEzert</a>: Szia, köszönöm! És nem ismerem J.O. sütireceptjeit, de felkeltetted a kíváncsiságom!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem/full_commentlist/1#c29682792
Válasz erre: Almás sült krém
2016-03-01T09:57:32+01:00
2016-03-01T09:57:32+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem?full_commentlist=1#c29682006" class="reply_nick_325437" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29682006 );">@zdyzs</a>: Szia! Cukor alatt a nádcukrot, répacukrot, gyümölcscukrokat, keményítőt értem, aminek van egy bizonyos glikémiás indexe. A nyírfacukor ebből a szempontból (GI) édesítőszer, csak a neve ilyen szerencsétlen. Cukorbetegek is fogyaszthatják.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/29/almas_sult_krem/full_commentlist/1#c29682006
Válasz erre: Almás sült krém
2016-03-01T07:05:49+01:00
2016-03-01T07:05:49+01:00
zdyzs
http://blog.hu/user/325437
"Nem tartalmaz hozzáadott cukrot"<br />
Ezek szerint a nyirfacukor az nem is cukor?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29681412
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-29T22:58:47+01:00
2016-02-29T22:58:47+01:00
krisz-nagy
http://blog.hu/user/61659
Szia, most találtam rá a blogodra, és én is köszönöm a creme fraiche receptet, biztosan hasznát veszem majd. És már amúgy is jó néhány másikat is kinéztem, amiket el szeretnék készíteni. Szóval hajrá, vigyen csak tovább az önbizalmad :-)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29681364
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-29T22:45:43+01:00
2016-02-29T22:45:43+01:00
CsakEzert
http://blog.hu/user/1102314
A sok fanyalgó után: Köszönöm. Jamie Oliver már a halálba kergetett, hogy a legjobb sütikhez ezt ajánlotta és sehol sem kaptam. Igaz, eddig lusta is voltam utánaolvasni, hogyan csináhatnék. Szóval köszi :)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29661804
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-28T13:32:57+01:00
2016-02-28T13:32:57+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag?full_commentlist=1#c29661594" class="reply_nick_648369" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29661594 );">@élhetetlen</a>: Leírtam, hogy miből készült, azt nem írtam, hogy jelen esetben vidéken készítettem. Azt sem írtam, hogy vidéken vettem a joghurtot. Vidéken készítek másból, ami ott kapható. Például Cserpesből, mert az kapható, kisvárosi ABC-ben is. Szerintem is fontos az önbizalom.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29661594
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-28T13:00:09+01:00
2016-02-28T13:00:09+01:00
élhetetlen
http://blog.hu/user/648369
„Creme fraiche-t sem könnyű vásárolni….Ha vidéken vagyok, a helyzet reménytelen ez ügyben.”. Viszont „Bergbauern, bio, probiotikus joghurt”, az vidéken minden sarkon kapható? Vagy viszed magaddal? Mert akkor a nehezen beszerezhető creme frainche-t is vihetnéd. Lehet, hogy jó a recepted, de a logikáddal van egy kis baj. Nem számít, fő az önbizalom.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29657414
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-27T18:15:21+01:00
2016-02-27T18:15:21+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag?full_commentlist=1#c29656444" class="reply_nick_1085366" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29656444 );">@Petra033</a>: Szia! Nem tudom, mennyire allergén, nem olvastam ennek utána. (Azt tudom csak, hogy fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet és van ajánlott napi adag, mert okozhat kellemetlen tüneteket, főleg, ha hőkezelés nélkül fogyasztod. De ez nem allergia kérdése.) Minden étel okozhat allergiát arra érzékenyeknél. Te itt most tudományos alátámasztás nélküli állításokat tettél, saját tapasztalatokat sorolsz (ezeket nem vonom természetesen kétségbe), illetve egyetlen orvos állítását írod ide. Köszönöm az észrevételt, de ez így nem elfogadható. Azzal az állítással mit mondasz, hogy a legallergénebb cukorfajta? Van erre valahol adat? A cukrokra való allergia kutatott dolog és te ismersz eredményeket? Amire még törekszem: alapvetően az édes ízről, és általában a hozzáadott mindenféle cukorról, édesítésről igyekszem leszokni.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29656444
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-27T15:31:52+01:00
2016-02-27T15:31:52+01:00
Petra033
http://blog.hu/user/1085366
Ha már így offtopic csacsogunk, akkor csak felhívnám a figyelmedet, hogy allergia szempotjából a nyírfacukor a legallergénebb cukorfajta. Az elmúlt években az allergiás reakciók exponenciálisan nőnek. Egyik lányomnál jött ki, az orvos azt mondta csak nála már hetente vannak újak akiket ezzel diagnosztizáltak. Okozhat mind bőrtüneteket, mind fulladást...csak azért írom, hogy óvatosan vele, nekem az orvos azt javasolta ne álljunk rá egy édesítési módra se, használjunk méztől, fehércukron át gyümölcscukorig mindent, de ételenként váltogatva
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29652674
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-26T20:45:03+01:00
2016-02-26T20:45:03+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag?full_commentlist=1#c29652324" class="reply_nick_1011000" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29652324 );">@az egészséges francia</a>: Köszönöm a választ!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29652324
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-26T19:40:58+01:00
2016-02-26T19:40:58+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag?full_commentlist=1#c29652132" class="reply_nick_559056" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29652132 );">@Sólyom Tomi</a>: Szia, beszélek franciául. Nem tudom, milyen lehet "úgy csinálni, mintha tudnék.":) Pl. németül nem beszélek egyáltalán, és nem tudnék úgy csinálni.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/26/creme_fraiche_hazilag/full_commentlist/1#c29652132
Válasz erre: Creme fraiche házilag
2016-02-26T19:09:55+01:00
2016-02-26T19:09:55+01:00
Sólyom Tomi
http://blog.hu/user/559056
Nem egy fontos kérdés, de amúgy te tudsz franciául, vagy csak úgy csinálsz? A hitelesség miatt kérdezem (és mondom, ez nem túl fontos, mert nem kell, hogy hiteles légy, csak úgy érdekel engem).
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29583350
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-17T12:26:43+01:00
2016-02-17T12:26:43+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453?full_commentlist=1#c29581658" class="reply_nick_990434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29581658 );">@hali69</a>: Szívesen!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29581658
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-17T09:04:29+01:00
2016-02-17T09:04:29+01:00
hali69
http://blog.hu/user/990434
Köszi! :)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29581210
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-17T07:09:33+01:00
2016-02-17T07:09:33+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453?full_commentlist=1#c29580734" class="reply_nick_990434" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29580734 );">@hali69</a>: A második képen az látszik, amikor kiveszem a sütőből a tésztát. A tészta feljön középen. Azt a középső részt kell kivágni egy éles késsel. Könnyen kijön, akár kézzel is kicsíphető. A harmadik képen ott látható a kivágott tészta is a tepsiben.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29580734
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-17T00:04:22+01:00
2016-02-17T00:04:22+01:00
hali69
http://blog.hu/user/990434
Bocs az az értetlenkedésért, de akkor mit kell még egy éles késsel kivágni a végén?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29580478
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-16T23:11:58+01:00
2016-02-16T23:11:58+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453?full_commentlist=1#c29579238" class="reply_nick_38461" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29579238 );">@prim</a>: remélem, így érthetőbb és a bejegyzést is kiegészítettem.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29580468
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-16T23:10:44+01:00
2016-02-16T23:10:44+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453?full_commentlist=1#c29579238" class="reply_nick_38461" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29579238 );">@prim</a>: 1. lépés: szaggatok 24 korongot a 6 cm-s formával.<br />
<br />
2. lépés: 12 korong közepét kiszúrom a 3,5 cm-s formával (mint a linzert szokták). <br />
<br />
A második lépés nyomán marad:<br />
<br />
12 db 6 cm átmérőjű korong, és<br />
<br />
12 db 6 cm átmerőjű karika, 3,5 cm átmérőjű lyukkal a közepén.<br />
<br />
Marad továbbá 12 db 3,5 cm átmerőjű kis korong, ezek lesznek a kosárkák tetői.<br />
<br />
3. lépés: Minden tojással megkent korongra ráillesztek egy karikát és azt is megkenem tojással.<br />
<br />
4. lépés: a kis korongokat is megkenem tojással.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/15/vol_au_vent_453/full_commentlist/1#c29579238
Válasz erre: Tésztakosár garnélával töltve
2016-02-16T20:44:45+01:00
2016-02-16T20:44:45+01:00
prim
http://blog.hu/user/38461
Pont a lényeget nem fényképezted le!!! Most akkor mi van a kis karikákkal meg a korongokkal??? Igaz ma korán keltem, lehet ez a gond...Lehetne egyértelműbb a leirásod...
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214/full_commentlist/1#c29533192
Válasz erre: Pepin ördögi tojása
2016-02-10T10:57:52+01:00
2016-02-10T10:57:52+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214?full_commentlist=1#c29533108" class="reply_nick_176730" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29533108 );">@csigafrédi</a>: sajt, igen, talán még mehetne a krémbe is, krémsajt, vagy reszelt. Érdemes kísérletezni, mert ezt nagyon elrontani nem igazán lehet.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214/full_commentlist/1#c29533108
Válasz erre: Pepin ördögi tojása
2016-02-10T10:49:32+01:00
2016-02-10T10:49:32+01:00
csigafrédi
http://blog.hu/user/176730
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214?full_commentlist=1#c29532936" class="reply_nick_439198" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29532936 );">@zsocek</a>: Töltött tojás az nyilván megvan mindenkinek, de kicsit megsütve szerintem tök más lesz ez a kaja. (Töltött tojásba nálunk nem kerül hagyma, foki és petrezselyem amúgy.) A szalonnán kívül még sajtot is olvasztanék rá a végén :P
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214/full_commentlist/1#c29533096
Válasz erre: Pepin ördögi tojása
2016-02-10T10:47:18+01:00
2016-02-10T10:47:18+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214?full_commentlist=1#c29532502" class="reply_nick_176730" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29532502 );">@csigafrédi</a>: Igen!! Jól hangzik.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214/full_commentlist/1#c29533088
Válasz erre: Pepin ördögi tojása
2016-02-10T10:46:47+01:00
2016-02-10T10:46:47+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214?full_commentlist=1#c29532936" class="reply_nick_439198" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29532936 );">@zsocek</a>: Szia! Melegen tálalt ételt miért tenne bárki is hidegkonyhai pultra? Ha jól értem, te sem tennéd. Akkor miről szól a hozzászólásod? Ez a blog nem normális hidegkonyhai pultokról szól és nem is állítja azt. Még a hozzászóláshoz: senki sem mondta, hogy ez egy különleges étel, ami nem lehet ott bármikor az asztalon, sem azt, hogy ez nem töltött tojás:) A stílus, a név pedig formálja az ételt, én így tartom és eszerint nevezem el, felesleges a stílust minősíteni. A töltött tojásnak egyébként körülbelül 15-féle neve van, azon kívül, hogy töltött tojás. Pl: Janette-tojás, angyali tojás, orosz tojás, pikniktojás, ördögi tojás, mimóza tojás. Hú, de kimerítő voltam!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214/full_commentlist/1#c29532936
Válasz erre: Pepin ördögi tojása
2016-02-10T10:32:05+01:00
2016-02-10T10:32:05+01:00
zsocek
http://blog.hu/user/439198
Kevésbé fellengzősen töltött tojás a neve, minden normális hidegkonyhai pulton alapvető, kábé, mint a francia saláta (eltekintve a végső pirítástól). Nálunk, ahol abszolút átlagos konyha volt, minden karácsonykor ott volt az asztalon. Mondjuk nem Jacques Pepin féle amuse bouche volt a neve, hanem töltött tojás, de a sznoboknak így nyilván jobban ízlik.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/09/ordogi_tojas_214/full_commentlist/1#c29532502
Válasz erre: Pepin ördögi tojása
2016-02-10T09:26:55+01:00
2016-02-10T09:26:55+01:00
csigafrédi
http://blog.hu/user/176730
Jól hangzik. Kipróbálom. A misungba kevernék még apró kockára vágott pirított szalonnát.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier/full_commentlist/1#c29499882
Válasz erre: Lazac parmentier
2016-02-05T12:56:41+01:00
2016-02-05T12:56:41+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Aki nem akar beletenni fokhagymát, nyugodtan kihagyhatja.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier/full_commentlist/1#c29499456
Válasz erre: Lazac parmentier
2016-02-05T11:55:54+01:00
2016-02-05T11:55:54+01:00
nyuszibusz
http://blog.hu/user/231335
Valentin napra fokhagyma???
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier/full_commentlist/1#c29498044
Válasz erre: Lazac parmentier
2016-02-05T08:07:52+01:00
2016-02-05T08:07:52+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier?full_commentlist=1#c29498000" class="reply_nick_1011000" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29498000 );">@az egészséges francia</a>: Néztem vad lazac árat is (ez a fogott, nem a tenyésztett változat), az 3400 Ft/kg.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier/full_commentlist/1#c29498000
Válasz erre: Lazac parmentier
2016-02-05T07:57:55+01:00
2016-02-05T07:57:55+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Kedves Hozzászólók!<br />
A posztban nincs szó arról, hogy ezt az ételt könnyű lenne elkészíteni. Sem arról, hogy olcsó lenne. Alkalmi étel (A bőrös lazacfilé ára ma kb. 5500 ft/kg).
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier/full_commentlist/1#c29497760
Válasz erre: Lazac parmentier
2016-02-05T06:44:47+01:00
2016-02-05T06:44:47+01:00
Silbermann
http://blog.hu/user/472813
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier?full_commentlist=1#c29493492" class="reply_nick_968263" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 29493492 );">@Katalin Konyves</a>: Az hagyján, hogy munkás, de milyen költséges! A lazacfilé kilója alulról súrolja a tízezer forintot.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/02/04/lazac_parmentier/full_commentlist/1#c29493492
Válasz erre: Lazac parmentier
2016-02-04T14:57:30+01:00
2016-02-04T14:57:30+01:00
Katalin Konyves
http://blog.hu/user/968263
Iszonyú munkás....
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/01/14/sult_hal_zoldsegkavalkaddal/full_commentlist/1#c29113860
Válasz erre: Sült hal zöldségkavalkáddal
2016-01-15T09:00:24+01:00
2016-01-15T09:00:24+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Köszönöm!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2016/01/14/sult_hal_zoldsegkavalkaddal/full_commentlist/1#c29112920
Válasz erre: Sült hal zöldségkavalkáddal
2016-01-14T23:10:02+01:00
2016-01-14T23:10:02+01:00
Étteremkritikus
http://blog.hu/user/225261
Egyszerű, de nagyszerű :)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/12/07/francia_almas_desszertleves/full_commentlist/1#c29105628
Válasz erre: Francia, almás desszertleves
2016-01-14T09:41:59+01:00
2016-01-14T09:41:59+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Csak ajánlani tudom! Remélem, ízleni fog, majd számolj be:)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/12/07/francia_almas_desszertleves/full_commentlist/1#c29093388
Válasz erre: Francia, almás desszertleves
2016-01-13T20:44:43+01:00
2016-01-13T20:44:43+01:00
Tímea Bokorovics
http://blog.hu/user/981130
Nagyon-nagyon jól hangzik! Ez lesz a következő, amit kipróbálok!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/08/05/csokitorta_cukkinibol/full_commentlist/1#c28834246
Válasz erre: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre
2015-12-22T15:30:44+01:00
2015-12-22T15:30:44+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/08/05/csokitorta_cukkinibol?full_commentlist=1#c28824164" class="reply_nick_244659" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28824164 );">@gyengetölcser</a>: Szia! Köszönöm, hogy kipróbáltad! Érdekes lehet barackkal, mennyit és hogyan tettél bele?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/08/05/csokitorta_cukkinibol/full_commentlist/1#c28824164
Válasz erre: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre
2015-12-20T18:51:49+01:00
2015-12-20T18:51:49+01:00
gyengetölcser
http://blog.hu/user/244659
Most készítettem el, es ugyan egyáltalán nem ilyen csokis kinézetű, hanem halványabb, olyan marvanyos, de az íze... Tettem bele barackot is, es ez a legfinomabb csokitorta, amit ettem es készítettem. Köszönöm a receptet!:)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/09/14/almarozsa_153/full_commentlist/1#c28755470
Válasz erre: Almarózsa
2015-12-10T15:09:49+01:00
2015-12-10T15:09:49+01:00
La Tapita Blog
http://blog.hu/user/1011544
Gyönyörû!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/25/cicamancs/full_commentlist/1#c28754042
Válasz erre: Petit fours: cicamancs
2015-12-10T11:13:44+01:00
2015-12-10T11:13:44+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/25/cicamancs?full_commentlist=1#c28752736" class="reply_nick_969569" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28752736 );">@palinta77</a>: Szia! De jó:)) Nagyon köszönöm a visszajelzésed!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/25/cicamancs/full_commentlist/1#c28752736
Válasz erre: Petit fours: cicamancs
2015-12-10T04:48:55+01:00
2015-12-10T04:48:55+01:00
palinta77
http://blog.hu/user/969569
Szia! Megsütöttem, és nagyon-nagyon jó lett! Annyira, hogy anyósom ezt kérte karácsonyi ajándéknak. :D Köszi a receptet!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28687980
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-29T20:16:51+01:00
2015-11-29T20:16:51+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul?full_commentlist=1#c28687500" class="reply_nick_981130" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28687500 );">@Tímea Bokorovics</a>: Körülnéztem kicsit, és használják az almás sütikhez a levendulát, akár magában, akár fahéjjal együtt, így azt mondanám, hogy működne:)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28687500
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-29T19:06:45+01:00
2015-11-29T19:06:45+01:00
Tímea Bokorovics
http://blog.hu/user/981130
Szerintem ez a süti levendulás cukorral is jó lenne. Mit gondolsz?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28683504
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-28T23:57:19+01:00
2015-11-28T23:57:19+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul?full_commentlist=1#c28682406" class="reply_nick_981130" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28682406 );">@Tímea Bokorovics</a>: De jó:) Köszönöm a jelzést!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28682406
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-28T20:11:58+01:00
2015-11-28T20:11:58+01:00
Tímea Bokorovics
http://blog.hu/user/981130
Nagyon szuper, kipróbáltam. Köszi a receptet!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28675476
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-27T17:00:39+01:00
2015-11-27T17:00:39+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul?full_commentlist=1#c28674890" class="reply_nick_269356" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28674890 );">@szeIídgesztenye</a>: a maltodextrinre gondolsz? A dolce-ban az van, igen. Köszönöm az észrevételt. Van a piacon termék, amiben nincs. A cukormentesen nem a diabetikust értem, hanem a hozzáadott cukortól mentest. Ebben a sütiben van keményítő is.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28674890
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-27T15:42:21+01:00
2015-11-27T15:42:21+01:00
szeIídgesztenye
http://blog.hu/user/269356
Az Alpro rizstejben van hozzáadott cukor.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28674316
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-27T14:10:07+01:00
2015-11-27T14:10:07+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul?full_commentlist=1#c28673176" class="reply_nick_252392" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28673176 );">@Krumpli Bogart</a>: Szia! Elég alacsony a sütési hőfok, hogy az alma ne száradjon ki, süljön túl a tetején. 30-35 perc után még nem szilárd a massza, hanem folyós, és hűtőben sem szilárdul meg. Ez volt a kísérleteim eredménye.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/26/alomkremes_almatorta_liszt_es_cukor_nelkul/full_commentlist/1#c28673176
Válasz erre: Álomkrémes almatorta - liszt és cukor nélkül
2015-11-27T11:19:07+01:00
2015-11-27T11:19:07+01:00
Krumpli Bogart
http://blog.hu/user/252392
De miért kell 50 percig sütni?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/21/petit_fours_nagymama_lekvaros_linzere/full_commentlist/1#c28645716
Válasz erre: Petit fours: francia nagymamák és nagynénik lekváros linzere
2015-11-23T10:54:02+01:00
2015-11-23T10:54:02+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/21/petit_fours_nagymama_lekvaros_linzere?full_commentlist=1#c28639124" class="reply_nick_596689" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28639124 );">@záporeső</a>: Szia! Köszönöm a megjegyzéseket.<br />
<br />
Az én tapasztalatom szerint a teljes kiőrlésű liszt másként viselkedik, mint a finomított változatok. Több nedvességet vesz fel, és a belőle készült élesztő nélküli tészták keményebbek lesznek. <br />
<br />
A nyírfacukor okozhat érzékenységet, amihez vagy hozzászokik valaki vagy nem. Úgy tudom, a hőkezelt nyírfacukor kevesebb panaszt szokott okozni általában, mint a nem hőkezelt.<br />
A sima cukor és a gyümölcscukor viszont nem alternatíva sem cukorbetegeknek, sem fruktózérzékenyeknek, sem diétázóknak, akik nem fogyasztanak hozzáadott cukrot.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/21/petit_fours_nagymama_lekvaros_linzere/full_commentlist/1#c28639124
Válasz erre: Petit fours: francia nagymamák és nagynénik lekváros linzere
2015-11-22T10:33:16+01:00
2015-11-22T10:33:16+01:00
záporeső
http://blog.hu/user/596689
Nem értem miért félnek ennyire az emberek a teljes kiörlésű liszttől. Simán lehet cserélni a teljes liszt mennyiséget teljes kiörlésű lisztre, úgy is ugyanolyan jó lesz. (Kicsit olyasmi íze lesz, mintha fahéjas lenne, ezért akár meg is lehet bolondítani fahéjjal.)<br />
Esetleg még a mandulalisztet tudom ajánlani, ami mondjuk elég drága, de isteni lesz vele a linzer.<br />
Viszont a xilittel/nyírfacukorral. érdemes csínján bán, főleg ha olyanok is esznek belőle, akik nincsenek hozzászokva. Tapasztalatom szerint, ha valakinek a szervezete nincs hozzászokva, felfúvódást, esetleg hasmenést is okozhat. Én gyümölcscukorral szoktam keverni, ami persze nem annyira egészséges, de sokkal közelebb van a sima cukorhoz.<br />
<br />
Abban viszont egyetértek, hogy a vajat nem szabad helyettesíteni mással.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/17/edeskrumpli_palacsinta/full_commentlist/1#c28613952
Válasz erre: Édeskrumplis palacsinta
2015-11-18T11:33:41+01:00
2015-11-18T11:33:41+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/17/edeskrumpli_palacsinta?full_commentlist=1#c28613140" class="reply_nick_329305" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28613140 );">@gautama</a>: Szia! Mindig kínosan ügyelek arra, hogy reprodukálhatóak legyenek a receptek. A pontosan megadott mennyiségek alapján a képen látható palacsinták készültek, és sikerültek az elsőtől az utolsóig. A massza nem "ragad össze", az állaga palacsintatészta jellegű és sűrűségű. Talán a serpenyőben is kereshető az eltérés.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/17/edeskrumpli_palacsinta/full_commentlist/1#c28613140
Válasz erre: Édeskrumplis palacsinta
2015-11-18T09:53:48+01:00
2015-11-18T09:53:48+01:00
gautama
http://blog.hu/user/329305
Nekem borzalmasan (nem) sikerült ez alapján a "recept" alapján. Nem ragadt össze egyáltalán, teljesen odaégett legkisebb lángon is, alig tudtam lekaparni az edényről. Feladtam, otthagytam a maradék masszát, hátha a feleségem meg tudja menteni.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/03/pikans_fugeszosz/full_commentlist/1#c28502722
Válasz erre: Pikáns fügeszósz
2015-11-04T21:32:27+01:00
2015-11-04T21:32:27+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/03/pikans_fugeszosz?full_commentlist=1#c28502630" class="reply_nick_1016176" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28502630 );">@Vatador</a>: Szia! Ha érett, akkor puha és vékony a héja, nem hámoztam meg.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/03/pikans_fugeszosz/full_commentlist/1#c28502630
Válasz erre: Pikáns fügeszósz
2015-11-04T21:13:53+01:00
2015-11-04T21:13:53+01:00
Vatador
http://blog.hu/user/1016176
Héjával
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/11/03/pikans_fugeszosz/full_commentlist/1#c28502622
Válasz erre: Pikáns fügeszósz
2015-11-04T21:13:12+01:00
2015-11-04T21:13:12+01:00
Vatador
http://blog.hu/user/1016176
Emberek! Nagyon szégyellem magam, de a fügét meg kell hámozni, vagy a zöld héjjával együtt használjuk?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/25/cicamancs/full_commentlist/1#c28430732
Válasz erre: Petit fours: cicamancs
2015-10-26T14:33:20+01:00
2015-10-26T14:33:20+01:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Szia!<br />
étkezési keményítő (ez általában kukoricakeményítő egy az egyben, márkától függ, hogy miből van, el kell olvasni), burgonyakeményítő vagy rizskeményítő is használható helyette
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/25/cicamancs/full_commentlist/1#c28430478
Válasz erre: Petit fours: cicamancs
2015-10-26T14:00:47+01:00
2015-10-26T14:00:47+01:00
nyuszibusz
http://blog.hu/user/231335
mit javallasz kukoricakeményítő helyett? Nem baj, ha nem "egészséges"
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/14/normandiai_dupla_almas_palacsinta/full_commentlist/1#c28352149
Válasz erre: Normandiai dupla almás palacsinta
2015-10-15T17:30:05+02:00
2015-10-15T17:30:05+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
<a href="http://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/14/normandiai_dupla_almas_palacsinta?full_commentlist=1#c28352059" class="reply_nick_158938" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 28352059 );">@Krutzifix</a>: Szia! Nekem ez a tányéros módszer nem mindig sikerül, ez a tészta a teljes kiőrlésű liszttel és a krém + alma miatt is elég sérülékeny, puha. Ezért használok két serpenyőt: számomra nem egyszerű a csúsztatást beiktatni, túlsütni pedig nem szeretném.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/14/normandiai_dupla_almas_palacsinta/full_commentlist/1#c28352059
Válasz erre: Normandiai dupla almás palacsinta
2015-10-15T17:15:45+02:00
2015-10-15T17:15:45+02:00
Krutzifix
http://blog.hu/user/158938
A házi creme fraiche szuper jó, és csak tejszín és 2-3 kanál joghurt (fél lityi tejszínhez) kell hozzá. No meg 24 óra.<br />
Én az ilyet úgy készítem, hogy a serpenyőből egy lapos tányérra csúsztatom a cuccot, majd a serpenyőt ráfordítom a tányérra, és így visszafordítom a serpenyőbe a palacsintát. Miért is kellene egy másik serpenyő ehhez?
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/14/normandiai_dupla_almas_palacsinta/full_commentlist/1#c28349241
Válasz erre: Normandiai dupla almás palacsinta
2015-10-15T11:09:37+02:00
2015-10-15T11:09:37+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
@ancsúr27: Szia, köszönöm! Az Intersparban szoktam venni. 150 ml-es kiszerelésben kapható. Ez a krémes, sűrű változat. De hamarosan ki fogom próbálni a házilag készített változatot is, és beszámolok a tapasztalatokról.
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/10/14/normandiai_dupla_almas_palacsinta/full_commentlist/1#c28349219
Válasz erre: Normandiai dupla almás palacsinta
2015-10-15T11:05:30+02:00
2015-10-15T11:05:30+02:00
ancsúr27
http://blog.hu/user/982598
szupernek tűnik! hol lehet Budapesten creme fraiche-t venni? mert mindehol csak tejfölöket látok a culinaris-ig meg nem mennék el. köszi előre is!
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/09/24/minikenyer_hagymaval_es_szalonnaval/full_commentlist/1#c28207578
Válasz erre: Hagymás, szalonnás minikenyér
2015-09-25T08:49:17+02:00
2015-09-25T08:49:17+02:00
az egészséges francia
http://blog.hu/user/1011000
Köszönöm! (Az állag miatt fontos számomra a liszt keverése, mert a családom nem szívesen eszi meg a 100% teljes kiőrlésűt. A fehér liszt 2,25 dkg / cipó, tehát körülbelül egy evőkanál.)
https://egeszsegesfrancia.blog.hu/2015/09/24/minikenyer_hagymaval_es_szalonnaval/full_commentlist/1#c28205306
Válasz erre: Hagymás, szalonnás minikenyér
2015-09-24T20:25:01+02:00
2015-09-24T20:25:01+02:00
Dacia Dubstep
http://blog.hu/user/861600
hú de guszta. és 18 deka sima liszt még nem vészes