Könnyű kis desszert ez joghurttal, tejszínnel, finom matcha tea porral, nyírfacukorral. Tavasz, színek, szerelem! Fém sütőformába öntöttem, így kicsit macerás volt kiszedni a kész desszerteket, de ha van szilikonforma, akkor gyerekjáték az egész! És rengeteg dicséretet lehet bezsebelni vele, a gyerekek pedig imádják.
A matcha panna cotta elkészítése
25 dkg joghurtot elkeverek 200 ml tejszínnel, 4 dkg nyírfacukorral és egy lábasban felteszem a tűzhelyre melegedni. Egy fél kávéskanál matcha tea port elkeverek egy evőkanálnyi vízben, majd hozzáadom ezt is a keverékhez. Forrásig hevítem, majd egy csomag dr. Oetker őrölt, fehér érkezési zselatint feloldok 4 evőkanál meleg vízben, majd ezt is joghurtos tejszínhez adom (ha fém formában készítem, akkor 1,5 csomag zselatint használok). Habverővel elkeverem, majd kiadagolom merőkanállal az ekkor még teljesen folyékony elegyet a formákba. Hűtőbe teszem minimum 5-6 órára vagy amíg megkeményedik. Kiügyeskedem a virágokat a formákból, gyümölcsökkel, tejszínhabbal tálalom.
Eperrel jó nagyon.
Teás tulipán.
Bevásárlólista (6 adaghoz)
25 dkg joghurt
200 ml tejszín
fél kávéskanál matcha tea por
4 dkg nyírfacukor
1 csomag dr. Oetker őrölt, fehér érkezési zselatin (kis csomag - 10 gramm)