Tele van ízzel ez a könnyen összerakható étel. Zöldség, gyümölcs, hús, sajt alkotja: salátán kívül nem is kell hozzá köret. A körte most terem a kertemben, rengeteget, így jövök még körtés receptekkel.
A nyerő négyes a tányéron: aromás körte, gomba, krémes kék sajt és sovány hús.
Felaprítok egy fél kisebb fej vöröshagymát vagy két kis salottahagymát. Kevés olívaolajon megpárolom, és hozzáadok 50 dkg felezett, negyedelt csiperkegombát. Sózom, borsozom, amikor a gomba összeesett, hozzáadok egy szem hámozott, apróra kockázott körtét. Pár percig párolom az elegyet, majd tűzálló edénybe öntöm.
A serpenyőben, amiben a gombát és a körtét pároltam, megsütök 40 dkg, jó minőségű, szeletelt pulyka mellhúst (1-2 perc mindkét oldalán). Utána felszeletelem (imádom ezt a módszert, mert így nem kell nyers hús szeletelésével vacakolni, majd szétszedegetni a nyersen összetapadó darabokat).
A felvágott húst ráteszem a gombára, majd megpakolom 10 dkg vékonyra szeletelt kék sajttal (Blue d'Auvergne-t használtam, Roquefort is tökéletes). Sajtból válassz jó minőségűt, ez adja majd az étel karakterét.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ilyen gyönyörűre sütöttem a fogást.
(Ehhez az ételhez Clea egy receptjét vettem alapul.)
Bevásárlólista
2 salottahagyma vagy fél kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
500 gramm csiperke
só, bors
1 szép körte
40 dkg pulykamellfilé szeletelve
10 dkg kéksajt (Bleu D'Auvergne)
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!