A répa mindig elérhető alapanyag, sokszor nem is jut eszembe, hogy magában készüljön. Pedig ha nem ragadok le a leveszöldségnél és a répatortánál, a répából más mennyei dolgok is készülhetnek. Például sült répa mézzel, ezt mutatom most meg!
1,5 evőkanál mézet és 3 evőkanál olívaolajat összemelegítek egy serpenyőben. Amikor a méz felolvadt, hozzáadok 2 evőkanál szezámmagot és pirítom 1 -2 percig. Hozzáteszek fél kiló tisztított, csíkokra vágott répát, 1 teáskanál kakukkfüvet, sózom, borsozom. Folyamatosan nagyon kevés vizet aláöntögetve 30-40 percig párolom fedő nélkül, közben gyakran kevergetem.
Így csillog-villog a kész fogás, ami hihetetlenül jó!
Bevásárlólista
50 dkg répa (nálam bio)
1,5 evőkanál méz
1 teáskanál kakukkfű
2 evőkanál szezámmag
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on.