Télbúcsúztató almás sült krém február 29-ére. Csupán négy hozzávalóval és fűszerekkel. Jól esik, felmelegíti a lelkedet. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot és lisztet sem. Képzeld el, ahogyan beleforgatod a kanalat, miközben érzed a sült alma illatát és készítsd el még ma!
22,5 dkg creme fraiche-t (én házit használtam, itt találod a receptjét) habverővel alaposan elkeverek 9,5 dkg nyírfacukorral, 4 tojással és hozzáadok egy csipet sót. Ízlés szerint adok hozzá vaníliaport és fahéjat.
2-3 közepes méretű almát (jonagoldot használtam) felszeletelek és 6 kikent ramekinformában elosztom őket. Ezt a formát használtam, hatot. 9 centi az átmérője, 4 centi magas. Az űrtartalma körülbelül 180 ml.
230 fokra előmelegített sütőben 15 percalatt megsütöm az almás krémeket. Amikor letelt az idő fele, 210 fokra visszaveszem ahőmérsékletet. Melegen, langyosan és hidegen is menthetetlenül finom!
Bevásárlólista
22,5 dkg creme fraiche (én házit használtam, itt találod a receptjét)
9,5 dkg nyírfacukor
4 tojás
csipet só
2-3 közepes méretű alma (jonagoldot használtam)
vaníliapor, fahéj
Válogass kedvedre a legnépszerűbb almás receptjeimből: