Színes, ízes meleg salátát hoztam: a répát spagettiformára reszeltem egy szuper szerkezet segítségével, de ha valakiben van elég türelem, késsel is felcsíkozhatja és készen is kapható a julienre vágott répa. Ez az alapja a zöldségspagettimnek, amihez még zellert és diót adtam. Ha mindent felvágtam, az egész 10 perc alatt készen van!
A zöldségspagetti elkészítése
3 zellerszárat apróra felvágok és kevés olívaolajon elkezdem pirítani, borsot őrölök rá. Öt perc elteltével hozzáadok két nagyobb, felcsíkozott répát, egy marék durvára vágott pekándiót. További öt perc leteltével rálöttyintek egy evőkanál szójaszószt, rácsavarom egy kis lime felének levét, majd a végén sózom, ha szükséges.
Bevásárlólista - 2 fő részére
- 2 vastag szál répa
- 3 szál szárzeller
- 1 jó evőkanál szójaszósz
- 1 fél lime leve
- 1 kis marék pekándió
- bors, só, olívaolaj