Ennék egy finom sütit, de kevesen vagyunk, így nem szeretnék nagy adagot, tepsiben sütni. Egy kis forma kedvéért, pár falatért pedig nem szeretném bekapcsolni a sütőt sem. Erre is van francia megoldás: ez pedig a serpenyős süti! Igen, egy süti, amit a tűzhelyen készítünk el! Egy ötlet, öt perc keverem-kavarom munka, majd fél óra sütés lassú tűzön, és el is készül a szuper desszert!
A ribizlis süti elkészítése
6 dkg krémsajtot elkeverek 2 tojással és 6 dkg nyírfacukor porral. Hozzáadok 12 dkg liszttel elkevert 3 dkg kukoricakeményítőt, végül belekeverek 30 dkg felolvasztott és alaposan lecsepegtetett ribizlit. Tapadásmentes serpenyőben vajat vagy kókuszolajat hevítek, beleöntöm, és alacsony hőfokon 20 percig sütöm a tésztát. Tányér segítségével megfordítom, majd a másik felét további 10 percig sütöm.
Ha elkészült, tányérra csúsztatom: finom-finom-finom!
Pillanatok alatt fogyott el, és pont ez a lényege: könnyen jött, könnyen megy:)

Bevásárlólista
30 dkg ribizli (fagyasztott, kiolvasztva, alaposan lecsepegtetve)
12 dkg liszt
6 dkg nyírfacukor por
3 dkg kukoricakeményítő
6 dkg krémsajt (natúr Medve krémsajtot használtam)
2 tojás
a sütéshez vaj vagy kókuszolaj