Nemsokára itt a szabadföldi eper, ami nem csak desszertekhez való, próbáljátok ki, és tegyétek salátába is! Nem fogjátok megbánni. Ez az egyszerű saláta előételnek készült, már saját rukkolából, és két hét múlva már saját epret is tudok használni hozzá.
A salátához tányéronként egy jó marék rukkolát használok alapként. Meglocsolom extraszűz olívaolajjal, ráteszek 3-4 szem félbevágott epret, 5-6 szelet vékonyra vágott füstölt libamellet. Parmezánt reszelek rá, és végül balzsamecetes krémmel megpettyezem. (lilahagymakarikát terveztem még bele, de azt végül elfelejtettem. Nesze neked fáradtság! Legközelebb azt is teszek bele, szerintem menni fog hozzá.)
Nagyon jó kis saláta. Megkóstolom, és azt mondom: azt a mindenét!
Bevásárlólista - /fő
egy marék rukkola
3-4 szem eper
5-6 szelet füstölt libamell
olívaolaj
parmezán
balzsamecetes krém (Modenai balzsamecetes és bazsalikomos krém - Monari Federzoni márka)