Ezt a sütit neked találták ki, ha szereted a bonbonmeggyet és a banánhajót. Ebben ugyanis mind a kettő benne van: és remekül passzolnak egymáshoz! Ami pedig külön jó: ez a brownie típusú sütemény nem tartalmaz sem vajat vagy egyéb hozzáadott zsiradékot, hagyományos cukrot, búzalisztet.
És ami máris nem utolsó szempont: a sütés számomra mozgással kezdődött. Felmásztam a fára, és leszedtem a meggyet!
Íme, a konyhai lépések:
Addig magozom a meggyet, amíg össze nem gyűlik 30 dkg kimagozott meggyem. Ekkor félreteszem lecsöpögni. Gőzfürdőben felolvasztok 20 dkg étcsokoládét, majd félreteszem hűlni. Olívaolajjal kikenek egy 23 cm átmérőjű sütőtálat, majd teljes kiőrlésű rizsliszttel kilisztezem. Bekapcsolom a sütőt, 150 fokra. Villával összetörök 15 dkg banánt, robotgéppel hozzákeverek 3 tojást, és 10 dkg nyírfacukrot.Hozzáöntöm az olvasztott csokoládét, géppel habosítom. Végül hozzáadok 5 dkg teljes kiőrlésű rizslisztet. A sütőtálba teszem a meggyet, ráöntöm a masszát, majd 35-45 percre betolom a sütőbe (attól függ, mennyire akarom átsütni). Amikor langyosra hűlt, hűtőben hűtöm még 1-2 órát, majd szeletelhetem.
Omlós és egyszerre olvadós, intenzív gyümölcsös-csokis élmény.
Bevásárlólista
30 dkg magozott meggy
20 dkg étcsokoládé (65% feletti kakaótartalommal)
15 dkg banán (két kisebb darab)
10 dkg nyírfacukor
5 dkg teljes kiőrlésű rizsliszt
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.