Egy hiper-szuper egészséges salátát hoztam, a répában A vitamin, a citromban és a korianderzöldben C vitamin, míg az olívaolajban E vitamin található nagy mennyiségben. És ez a saláta sokkal-sokkal több, mint az összetevők összessége. Egy új, egyedi, friss zöldségélmény a hideg tél kellős közepén. A saláta a bekeverést követően két napig simán eláll, nem veszít frissességéből. Mindenképpen próbáljátok ki, a legjobban frissen sült húsokhoz, grillezett halakhoz és zöldségekhez illik. Sosem hittem volna, hogy a citrom és a répa ennyire szereti egymást!
Az A-C-E vitaminsaláta elkészítése
Lereszelek 40-50 dkg répát, akár 1-2 nappal a saláta bekeverése előtt is meg lehet ezt tenni. A saláta öntetéhez összekeverem 1 citrom levét 3 evőkanál olívaolajjal, majd sózom, borsozom. Felaprítok egy nagy csokor korianderzöldet, majd az öntettel együtt a répához keverem. Salátalevelekben tálalom.
Bevásárlólista
40-50 dkg répa
1 citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
1 nagy csokor friss korianderzöld
a tálaláshoz 1 fej szívsaláta (vagy egyéb kelyhes levél)