Még nincs túl meleg a főzéshez, ez a lágy és szaftos zöldségétel pedig egyébként is készen van fél óra alatt, így nem kell sokáig a tűzhely felett állnunk. A cukkinikarikákat ragacsosan veszi körül a mennyei, fűszeres szósz. A paradicsommázas cukkiniz sokoldalúan kínálhatod: köretnek sovány sültek mellé, tésztához feltétnek, vagy salátával és baguette-tel egytálételnek.
Sárga és zöld cukkinit használtam vegyesen, ez sokat dobott a színeken.
A paradicsommázas cukkini elkészítése:
2 közepes fej hagymát cikkekre vágok és kevés olívaolajon megdinsztelem egy mélyebb lábasban. 5 cukkinit felkarikázok, a nagyobb karikákat még félbevágom (kb. 25 cm-s cukkinikat használok), hozzáadom a hagymához, átforgatom. Hozzáadok 15 dkg bio paradicsomsűrítményt, kávéskanálnyi kurkumát. Sózom és borsot őrlök rá. Fedő alatt 20 percig párolom.
Húsz perc után a raguba belenyomok 3 fokhagymagerezdet, hozzáadok egy késhegynyi creole fűszerkeveréket, és még tíz percig fedő alatt párolom.
Ha szereted, chilivel pikánssá vagy tüzessé is teheted!
Bevásárlólista:
2 közepes fej hagyma
5 cukkini (kb. 25 centisek)
15 dkg paradicsomsűrítmény
1 kávéskanálnyi kurkuma
3 gerezd fokhagyma
só, bors, creol fűszerkeverék vagy őrölt chili
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.