Az egészséges francia vigyáz magára és az alakjára. Nem eszem olyan ételt, ami hozzáadott cukrot tartalmaz. Miről beszélek, amikor cukorról beszélek? Akkor a hagyományos cukorról beszélek annak a kártékony hatásnak a fényében, amit a szervezetemre gyakorol. A répacukorról, az ételekhez adott fruktózról, glukózról, minden olyan cukorról, ami szénhidrátfüggést okoz. Nem beszélek viszont az édesítőszerekről, például a nyírfacukorról, amit édességekhez alkalmazok (karamellt ugyan nem lehet belőle csinálni, de sose legyen nagyobb gondom a világon).
Nem eszem hagyományos süteményt, péksüteményt, fagyit, jégkrémet, és olyan ételt sem, ami finomított, fehér lisztet tartalmaz. Sosem iszom cukrozott italt, sem készen vett, dobozos gyümölcslevet. Ez az étrend látszik a bőrömön, az emésztésemen és a közérzetemen is. Egy sor adalékanyagtól is megkímélem így magam, ami általában ezekkel az ételekkel együtt érkezne a szervezetembe. Ezeket az ételeket nem is kívánom. És ez nagy mázli ám:)
Egy dolog kivételt képez a cukortilalom alól: az étcsokoládé, amit ritkán és keveset, de eszem, egy-egy szelet egyébként "mindenmentes" brownie-ban vagy ebben a zseniális fagyasztott banánban. A nagyon sötét, például a 60 százalékos étcsokládé is tartalmaz cukrot, de ha igazán jó és szép állagút akarok, nem kísérletezem diabetikussal. Ehhez a desszerthez is használtam bőven.
Ebben a csúcs banánfagyiban alig van valami és mégis minden benne van, ami kell egy tökéletes, magas minőségű desszerthez, amivel 37 fokban felfrissíthetem magam.
Így készítem:
A legjobb, ha este készítem elő a banánokat. 3 érett, de még kemény banánt keresztben kettévágok, majd jégkrémpálcára szúrom őket, és bekerülnekegy tálcán egymás mellé a fagyasztóba, sütőpapírra.
Másnap elvégzem a banánok jégkrémmé avatását. Egy serpenyőben minden zsiradék nélkül 5 dkg mandulalapkát pirítok. Ha megvagyok vele, félreteszem. Közben vízgőz felett felolvasztok 15 dkg nagyon jó minőségű étcsokoládét (Belcolade márkájút használtam). Kiveszem a banánokat a fagyasztóból, belemártom őket egyenként a csokiba, majd a mandulába is meghemperegnek. 1 órára még visszateszem őket sütőpapíron a fagyasztóba.
Ezután készen is állnak!
Ha van jégkrémkészítő szett otthon, akkor annak a pálcikája is tökéletes lesz:
Ízekkel telepakolt, egyszerű és lenyűgöző élmény.
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.