Nem ismerem a recept eredetét, de annyi biztos: a franciák is szeretik és készítik. Ezt a 12 almarózsát elkészíteni nekem terápia volt egy napos vasárnap kora reggelen. Muffinforma nélkül, sütőpapíron is süthetitek, akkor jobban kell figyelni az illesztésekre.
4 szem szép piros almát szedtem a kertben, kettévágtam, kivágtam a magházukat és vékony cikkekre szeleteltem őket. Rájuk facsartam egy nagyobb citrom levét, összeforgattam egy mikrózható edényben. Körülbelül 6 perc alatt megpuhítottam/pároltam a szeleteket mikróban, hogy tekerhetőek legyenek. Miután elkészültek, műanyag szűrőben lecsepegtettem őket.
Kiengedtem 500 gramm fagyasztott leveles tésztát. 4 lap volt a csomagban, enyhén lisztezve mindet kinyújtottam és 3-3, körülbelül 25X10 centis csíkra vágtam.
A csíkokat egyenként megkentem vékonyan sárgabaracklekvárral, és kiraktam őket almaszelettel, ahogyan az 1. képen látható. Megszórtam őrölt fahéjjal az almát (ez el is hagyható), majd a lap üres felét ráhajtottam az almákra (2. kép). A tésztába csomagolt almát rózsa formára tekertem (3. kép), és vékonyan kiolajozott muffin formába tettem (4. kép).
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem. Akár 40 percre is szükség lehet, almától, sütőtől és formától függően. mielőtt kivettem az üregekből, hagytam teljesen kihűlni a rózsákat. Hidegen az igazi.
Rózsa minden mennyiségben.
Ilyen almát használtam a kertből.
Az idei nyár mostohán bánt a rózsáimmal, de talán az ősz az övék lesz.
Bevásárlólista
500 gramm fagyasztott leveles tészta
4 piros alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
fahéj
olívaolaj a forma kikenéséhez
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!