Az utolsó cukkinivirágok ideje közeledik. Nem tudom, lesz-e termés még azokból, amik most nyílnak rikító sárgán, én mindenesetre levágtam belőlük párat, és megsütöttem egy omlettben. Szédületes lett.
A cukkinivirágok gyönyörű teremtmények, és mint most kiderült számomra, finomak is. Olyan intenzíven friss cukkini ízű lett az omlettem, hogy csoda!
Az egyik virág végén ott a mini cukkini.
De mielőtt megsütöttem őket, zöld és bíbor bazsalikommal csokorba és galériába rendeztem őket, hogy megmutassam nektek, milyen légiesek és szépek ezek a virágok.
Az omletthez 6 cukkinivirágot használtam, 4 tojást és 3 evőkanál növényi főzőkrémet. A virágokat megmostam, lecsepegtettem és hagytam teljesen megszáradni. A tojásokat felvertem, az elegyhez hozzákevertem a növényi főzőtejszínt, majd beleforgattam a virágokat, figyelve rá, hogy mindenhol befedje őket a tojás. Serpenyőben, nagy lángon kevés olívaolajat forrósítottam és beleöntöttem a masszát, gyorsan eligazítottam benne a virágokat, majd mérsékeltem is a tüzet. Két percig sütöttem az omlett egyik oldalát, majd egy ügyes és gyors megfordítás után még kettő percet a másikat is.
Bevásárlólista
6 cukkinivirág
4 tojás
3 evőkanál növényi főzőkrém
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!