Az egyik legkellemetlenebb ügy, ha kitalálok egy ételt és nem kapok hozzávalót sehol. Creme fraiche-t sem könnyű vásárolni, nem sok helyen és nem mindig lehet kapni, és van, hogy ha kapok is, a minősége nem a legjobb. Ha vidéken vagyok, a helyzet reménytelen ez ügyben. Megnéztem hát, hogyan készítik otthon a franciák és kitaláltam a saját módszeremet. Az eredmény jó ízű, krémes, kellően sűrű. És nem utolsó szempont, hogy az ára is sokkal kedvezőbb így, "maison", azaz házilag. Ráadásul garantáltan tudod, hogy mi kerül bele.
A házi creme fraiche-hez 0,33 l, legalább 30%-os, jó minőségű, friss, nem tartósított tejszínt összekeverek 150 gramm bio, probiotikus joghurttal. Lezárt edényben 36-40 órát hagyom szobahőmérsékleten. Mire letelik az idő, egynemű krémet kapok. Ami eszméletlen finom! Beteszem a hűtőbe. Quiche-be, gyümölcsökhöz igen jó, ha kéznél van saját creme fraiche!
Bevásárlólista
0,33 l Cserpes, friss tejszín
150 gramm Bergbauern probiotikus joghurt