Kecskesajtot vásárolni itt nem mindig egyszerű menet, nehéz dolga van egy franciának, ha megkívánja. Eredetileg friss, krémes kecskesajttal gondoltam grillezett cukkinit tölteni, de végül kemény, szeletelthez jutottam. De ezzel is szuper lett! Zöld olívát és bazsalikomlevelet kombináltam még a tekercsekhez. Finom előétel vagy uzsonna egy pihenős nyári délutánra.
Ha van egy jó mandolinod, az megkönnyíti a munkát, de ha nincs, az sem baj. Jó kis idegnyugtató ténykedés a cukkini vékonyra szeletelgetése késsel is.
Egy 25 centis, vastagabb cukkinit hosszában felszeleteltem. Hét használható tekercset kaptam. Egy ecset segítségével megkentem a szeletek mindkét oldalát olívaolajjal. 3-3 percig grilleztem, miközben sóztam-borsoztam is a szeleteket. Amikor elkészültek, kicsit hagytam hűlni őket, majd egyenként befedtem mindet a méretre vágott sajtszeletekkel. Tettem mindegyikre egy olajbogyót, majd feltekertem. Újabb olívával és egy bazsalikomlevéllel együtt szúrtam át őket.
És készen is lettek!
Hidegen és melegen is mennyei!
Bevásárlólista - hozzávalók:
1 közepes cukkini (kb. 25 cm-es)
10 dkg kecskesajt
15 szem zöld olíva
bazsalikomlevél
só, bors, olívaolaj
Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on is.