Karakteres ízű, teljes kiőrlésű keksszel kísérleteztem, íme a tökéletes eredmény. És az új szerzeményemet is kipróbálhattam végre: az Eiffel-torony formájú sütiszaggatót. Persze a keksz bármilyen formára alakítható.
19 dkg teljes kiőrlésű lisztet elkevertem 20 dkg reszelt sajttal. 15 dkg érett Mimolette sajtot használtam, gyönyörű sárga, kemény sajt, és hozzáadtam még 5 dkg Gruyere-t. Ez a mix helyettesíthető 20 dkg Cheddar sajttal is. Fél kávéskanál cayenne borssal, fél kávéskanál őrölt fekete borssal és egy bő csipet sóval ízesítettem a lisztes-sajtos keveréket. Hozzáadtam 10 dkg vajat, 2 kávéskanál mustárt és 4 evőkanál vizet.
Eiffel-tornyokat szaggattam, és hozzá felhőket.
200 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütöttem őket. Két sütőtepsi lett.
Bevásárlólista
19 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg reszelt sajt (nálam: 15 dkg 18 hónapos Mimolette és 5 dkg gruyere vagy 20 dkg cheddar sajt.)
10 dkg vaj
fél kk cayenne bors
fél kk őrölt fekete bors
egy bő csipet só
2 kk mustár
4 evőkanál víz
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!