Húsvétra is tökéletes reggeli vagy könnyű ebéd ez a lepény. Sonka, sajt és tojás a fő hozzávalók, tehát abszolút ünnep-kompatibilis cuccról van szó. Ami viszont nincs benne: tészta! Nincs az alján az a bizonyos vajas-lisztes alap, ami ugyan nagyon finom, ahogy roppan, majd omlik, de sokat nehezít az ételen. Egy quiche omlós vajas tészta tészta nélkül, teljes kiőrlésű liszttel maga a könnyedség, a tavasz, az ünnep.
Ha még nem mertél belefogni a quiche-be, kezdd a műfajt ezzel a könnyű és könnyen elkészíthető változattal.
A sonkás-sajtos könnyű quiche elkészítése
Zsiradékkel kikenek egy 26 cm-es kapcsos formát, majd az aljára szórok 18 dkg apróra kockázott prágai sonkát.
Lereszelek 10 dkg comté sajtot, hozzáadok 20 dkg creme fraiche-t (a házi készítésű változatomat itt találod), 30 dkg joghurtot, 3 tojást. Sózom, borsozom, szerecsendiót őrölök bele, és végül hozzáadok 10 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet.
30 percet sütöm, előmelegített, 210 fokos sütőben.
Melegen is szépen szeletelhető, krémes quiche - tésztaalap nélkül!
Vannak még quiche-ek a tarsolyomban, egyik finomabb, mint a másik:
Bevásárlólista - 26 cm-es formához
18 dkg prágai sonka, egy szeletben
10 dkg comté sajt reszelve
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
20 dkg creme fraiche
2x15 dkg joghurt
3 tojás
só, bors, szerecsendió