Az egészséges francia

Utolsó kommentek:

Wulfie 2019.07.21. 18:52:51

Pont meguntam a szokásos köretet, rizs, krumpli stb.. úgyhogy most ki fogom próbálni a quinoát, mint helyettesítő, bár az ára nem a legkedvezőbb. www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-18-07-2019/ megnéztem ezen a websiteon hátha találok a heti úságban akciósan

Bejegyzés: Nyári quinoasaláta

Attilajukkaja 2019.06.21. 18:33:56

"ismerős nátrium-glutamát illat"
Tudtommal, annak nincs illata. A vietnámi pho levesnek marhahús és csillagánizs illata van.
A második képen nekem úgy tűnik, mintha shakshukát ettél volna. De a füstös padlizsánkrémnek valóban nincsen párja! Főleg egy kis tahinivel (baba ganoush). :o)

Bejegyzés: Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története

Wulfie 2019.05.17. 10:31:29

Megcsináltuk! Bizonyítékom van rá, hogy istenien finom és egyszerű recept! Nem szeretek 1 óránál többet tölteni a konyhában. De imádom az édességeket. Már fejből tudom ezt a receptet! :) www.ujsagomat.hu/lidl/ találtam lisztkeveréket, aztán megnéztem, hogy melyik áruházban olcsóbb, mert nem ehetek glutént

Bejegyzés: Nagyon-nagyon citromtorta

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2019.04.04. 16:23:33

A lazac bőrét remélem, nem a macska ette meg, hanem ropogósra sütötted, és elrágcsáltad :)

Bejegyzés: Duplakrumplis halas gratin

gyengetölcser 2017.11.20. 20:29:26

na, 2 kisebb almat vagtam fel, a negyedeket felszeleteltem, de siman elbirt volna meg 2-t. Csak nem volt itthon tobb. Es ismet isteni lett:)

Bejegyzés: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre

gyengetölcser 2017.11.17. 17:31:31

Szia, most hetvegen megint megcsinalom, de barack helyett almaval, majd beszamolok rola, hogy mennyit hasznaltam. A barackra mar nem emlekszem, asszem egy konzervnyit hasznaltam. Csak felvagtam kisebb darabokra es belekevertem a tesztaba.

Bejegyzés: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre

az egészséges francia 2017.02.09. 12:41:03

Húha. Legyen esetleg ruquola?:)
Nyelv és tudomány idézet: "van egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír az, hogy a növény neve nem szerepel nemhogy a helyesírási szabályzat szójegyzékében, de még Helyesírási kéziszótárban és az Osiris-féle Helyesírásban sem. Ebből pedig lényegében az következik, hogy a szó helyesírása nincs szabályozva, tehát úgy írjuk, ahogy akarjuk." továbbá: "A növény hivatalos neve egyébként fehéres vagy kerti mustár – legalábbis Herczeg Gyula Olasz–magyar nagyszótárában ez szerepel."

Bejegyzés: Salátás muffin

mpl 2017.02.09. 08:33:33

Rukkola=rukola...
borsmustár (Eruca sativa)

Bejegyzés: Salátás muffin

fordulo_bogyo 2016.12.09. 03:38:42

Csőben sült zeller? hOL MARAD A CSO?

Bejegyzés: Krémes sült zeller

mpl 2016.10.31. 07:41:29

Rukoláböl a kisebbméretü, zsenge leveleket használd, kellemesebb az íze és nem marós. Ráadásul a nagy rukolalevelek általában keserűek is lesznek. A kis leveleket siman lehet fogyesztani akár magában is, jó az emésztésre, gyulladáscsökkentő és sok nyomelemet tartalmaz. Az olaszok szerint afrodiziákum is... :-)

Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér

true story 2016.10.31. 04:34:05

@Sólyom Tomi: ez fajtatol is fugg, nalunk ami a kertbol jon borsikafu valahogy bivaly eros lett iden es kellemetlen volt nyersen. Ha jovore is termesztek, akkor biztos sutok ilyet, az iden is leginkabb elpizzaztam es piteztem oket, pedig en is inkabb nyers parti voltam eddig a rukkola kerdesben.

Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér

az egészséges francia 2016.10.30. 07:59:21

@Sólyom Tomi: Az ízetlenség és az intenzív íz között vannak állomások. Aszalás a folyamat során nem történik. És végezetül: van, akinek így ízlik, és több állagát és intenzitását is szereti a rukkolának.

Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér

Sólyom Tomi 2016.10.29. 20:07:04

"Nincs intenzív rukkola íze" - konkrétabban fogalmazva teljesen felesleges beleszecskázni és ízetlenre aszalni a rukkolát, ha mellé is meg lehetne enni, és úgy rukkolaíze is lenne a kajának.

Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér

kvadrillio 2016.10.15. 21:05:43

KACSAZSÍRBAN KENYÉRRE KENVE SZERETEM :)

Bejegyzés: Hízott kacsamáj batyuban sütve kerti fügével

az egészséges francia 2016.05.28. 22:24:24

A zöldspárgát is hámozom, ha vastag, de azt valóban nem muszáj, elég letörni a fás alsó részt. Számomra nem az a baj, hogy törik a spárga, hanem az, hogy csúszik.

Bejegyzés: Spárgatekercs gyorsan, könnyedén

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2016.05.28. 16:20:44

A zöldspárgát nem kell hámozni, a fehéret igen. Viszonylag vastagabb szálakkal kell kezdeni a tisztítást, spárgahámozóval. Gyakorolni kell, aztán már törés nélkül is szépen sikerül meghámozni (saját tapasztalat)...

Bejegyzés: Spárgatekercs gyorsan, könnyedén

az egészséges francia 2016.05.19. 15:20:36

@Preszkirptivizmus: Rengeteg hagyományos recept van a neten, ha azok jobban tetszenek, válogass belőlük kedvedre! Ez a blog viszont nem azokról szól.

Bejegyzés: Olívás fougasse

Preszkirptivizmus 2016.05.19. 15:03:23

miert kell egy ilyen jo kajat elrontani hipszter pszeudoegeszseges bullshittel

Bejegyzés: Olívás fougasse

az egészséges francia 2016.05.07. 11:51:12

@szsuzsanna: Ezek nagyon jó és működő ötletek, igen! És ne felejtsük a creme fraiche-t sem, az is egy külön történet tejföl helyett. Nagyon szeretem mindet, a tejfölt is:)

Bejegyzés: Franciás tészta gyerekeknek (is)
süti beállítások módosítása