Pont meguntam a szokásos köretet, rizs, krumpli stb.. úgyhogy most ki fogom próbálni a quinoát, mint helyettesítő, bár az ára nem a legkedvezőbb. www.ujsagomat.hu/aldi/aktualis-ajanlatok-csutortoktol-18-07-2019/ megnéztem ezen a websiteon hátha találok a heti úságban akciósan
"ismerős nátrium-glutamát illat"
Tudtommal, annak nincs illata. A vietnámi pho levesnek marhahús és csillagánizs illata van.
A második képen nekem úgy tűnik, mintha shakshukát ettél volna. De a füstös padlizsánkrémnek valóban nincsen párja! Főleg egy kis tahinivel (baba ganoush). :o)
Megcsináltuk! Bizonyítékom van rá, hogy istenien finom és egyszerű recept! Nem szeretek 1 óránál többet tölteni a konyhában. De imádom az édességeket. Már fejből tudom ezt a receptet! :) www.ujsagomat.hu/lidl/ találtam lisztkeveréket, aztán megnéztem, hogy melyik áruházban olcsóbb, mert nem ehetek glutént
Szia, most hetvegen megint megcsinalom, de barack helyett almaval, majd beszamolok rola, hogy mennyit hasznaltam. A barackra mar nem emlekszem, asszem egy konzervnyit hasznaltam. Csak felvagtam kisebb darabokra es belekevertem a tesztaba.
Húha. Legyen esetleg ruquola?:)
Nyelv és tudomány idézet: "van egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír az, hogy a növény neve nem szerepel nemhogy a helyesírási szabályzat szójegyzékében, de még Helyesírási kéziszótárban és az Osiris-féle Helyesírásban sem. Ebből pedig lényegében az következik, hogy a szó helyesírása nincs szabályozva, tehát úgy írjuk, ahogy akarjuk." továbbá: "A növény hivatalos neve egyébként fehéres vagy kerti mustár – legalábbis Herczeg Gyula Olasz–magyar nagyszótárában ez szerepel."
Rukoláböl a kisebbméretü, zsenge leveleket használd, kellemesebb az íze és nem marós. Ráadásul a nagy rukolalevelek általában keserűek is lesznek. A kis leveleket siman lehet fogyesztani akár magában is, jó az emésztésre, gyulladáscsökkentő és sok nyomelemet tartalmaz. Az olaszok szerint afrodiziákum is... :-)
@Sólyom Tomi: ez fajtatol is fugg, nalunk ami a kertbol jon borsikafu valahogy bivaly eros lett iden es kellemetlen volt nyersen. Ha jovore is termesztek, akkor biztos sutok ilyet, az iden is leginkabb elpizzaztam es piteztem oket, pedig en is inkabb nyers parti voltam eddig a rukkola kerdesben.
@Sólyom Tomi: Az ízetlenség és az intenzív íz között vannak állomások. Aszalás a folyamat során nem történik. És végezetül: van, akinek így ízlik, és több állagát és intenzitását is szereti a rukkolának.
"Nincs intenzív rukkola íze" - konkrétabban fogalmazva teljesen felesleges beleszecskázni és ízetlenre aszalni a rukkolát, ha mellé is meg lehetne enni, és úgy rukkolaíze is lenne a kajának.
A zöldspárgát is hámozom, ha vastag, de azt valóban nem muszáj, elég letörni a fás alsó részt. Számomra nem az a baj, hogy törik a spárga, hanem az, hogy csúszik.
A zöldspárgát nem kell hámozni, a fehéret igen. Viszonylag vastagabb szálakkal kell kezdeni a tisztítást, spárgahámozóval. Gyakorolni kell, aztán már törés nélkül is szépen sikerül meghámozni (saját tapasztalat)...
@szsuzsanna: Ezek nagyon jó és működő ötletek, igen! És ne felejtsük a creme fraiche-t sem, az is egy külön történet tejföl helyett. Nagyon szeretem mindet, a tejfölt is:)
Wulfie 2019.07.21. 18:52:51
Bejegyzés: Nyári quinoasaláta
Attilajukkaja 2019.06.21. 18:33:56
Tudtommal, annak nincs illata. A vietnámi pho levesnek marhahús és csillagánizs illata van.
A második képen nekem úgy tűnik, mintha shakshukát ettél volna. De a füstös padlizsánkrémnek valóban nincsen párja! Főleg egy kis tahinivel (baba ganoush). :o)
Bejegyzés: Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története
Wulfie 2019.05.17. 10:31:29
Bejegyzés: Nagyon-nagyon citromtorta
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2019.04.04. 16:23:33
Bejegyzés: Duplakrumplis halas gratin
gyengetölcser 2017.11.20. 20:29:26
Bejegyzés: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre
gyengetölcser 2017.11.17. 17:31:31
Bejegyzés: Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre
az egészséges francia 2017.02.09. 12:41:03
Nyelv és tudomány idézet: "van egy jó és egy rossz hírünk. A jó hír az, hogy a növény neve nem szerepel nemhogy a helyesírási szabályzat szójegyzékében, de még Helyesírási kéziszótárban és az Osiris-féle Helyesírásban sem. Ebből pedig lényegében az következik, hogy a szó helyesírása nincs szabályozva, tehát úgy írjuk, ahogy akarjuk." továbbá: "A növény hivatalos neve egyébként fehéres vagy kerti mustár – legalábbis Herczeg Gyula Olasz–magyar nagyszótárában ez szerepel."
Bejegyzés: Salátás muffin
mpl 2017.02.09. 08:33:33
borsmustár (Eruca sativa)
Bejegyzés: Salátás muffin
Bekre_Pál 2016.12.09. 08:34:47
Bejegyzés: Krémes sült zeller
fordulo_bogyo 2016.12.09. 03:38:42
Bejegyzés: Krémes sült zeller
mpl 2016.10.31. 07:41:29
Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér
true story 2016.10.31. 04:34:05
Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér
az egészséges francia 2016.10.30. 07:59:21
Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér
Sólyom Tomi 2016.10.29. 20:07:04
Bejegyzés: Rukkolás süteménykenyér
kvadrillio 2016.10.15. 21:05:43
Bejegyzés: Hízott kacsamáj batyuban sütve kerti fügével
az egészséges francia 2016.05.28. 22:24:24
Bejegyzés: Spárgatekercs gyorsan, könnyedén
Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2016.05.28. 16:20:44
Bejegyzés: Spárgatekercs gyorsan, könnyedén
az egészséges francia 2016.05.19. 15:20:36
Bejegyzés: Olívás fougasse
Preszkirptivizmus 2016.05.19. 15:03:23
Bejegyzés: Olívás fougasse
az egészséges francia 2016.05.07. 11:51:12
Bejegyzés: Franciás tészta gyerekeknek (is)