Imádom a sajtokat! A tejtermékek nagy részét tudom nélkülözni, tejet, vajat egyáltalán nem eszem, de a sajt nagy kedvencem. Legjobban a brie-ért és a camembert-ért vagyok oda!
Most muszáj volt megjutalmaznom magam, így készítettem két expressz sós tortácskát.
Salátával komplett vacsora. Cukormentes és kirobbanóan elemi alternatíva, ha unod a rántott camembert-t áfonyamártással vagy nincs kedved bő olajban sütögetni (amit megértek).
A két lepényből az egyik ez a mámorító áfonyás-camembert-es volt.
A két lepényhez elkevertem 6,5 dkg kéksajtot 1 tojássárgájával. Kész levelestésztát nyújtottam (2X125 gramm), sütőpapírra tettem és megkentem ezzel a krémmel.
Így:
12 dkg camembert-t felszeleteltem és megraktam vele az egyik lapot. A sajtszeletek közé tettem 15-20 szem áfonyát.
A másik lapra feltettem 10 dkg brie sajtot, szeletelve. A lepények szélét megkentem tojással.
180 fokos sütőbe tettem őket. 25-30 perc alatt készülnek el.
A sajt krémesre olvad, de nem folyik szét. Tökéletes a sajt és az áfonya kombinációja, tiszta íz, és nincs hozzáadott cukor sem a lepényben.
Bevásárlólista
6,5 dkg kék sajt (roquefort, márványsajt)
1 tojássárgája
1 tojás a kenéshez
12 dkg camembert
15-20 szem áfonya
10 dkg brie sajt
2X125 gramm leveles tészta
Ha sajtos ételre vágysz, ezt imádni fogod!
Szeretnél követni Facebook-on?