Az egészséges francia

Szuper reggeli: francia omlett sajttal és paradicsommal

Szuper reggeli: francia omlett sajttal és paradicsommal

Házikó, faluban, északon, minden ablak nyitva estétől-reggelig. És csoda történt: reggel 21 fokot mértem a konyhában. Egy óra múlva persze már 24 volt, de nem azért, mert 5 percre meggyújtottam a gázt ezért a szuper omlettért.

6 tojás, 6-8 dkg comté sajt és egy körte nagyságú paradicsom. Ennyi kell az energiadús, egészséges reggelihez. A minőségi alapanyagok együtt csodát tesznek. Zöldség, fehérje, calcium, vitaminok. És csoda finom!

6 tojásból kettő lepény készül (esetleg három kisebb).

Omlett (omelette), de nem kell külön felverni hozzá a tojásfehérjét, nem kell bele tej vagy liszt sem. Comté sajtból én most vieux-t használtam, sikerült olyan helyen járnom, ahol valódi, kimért sajthoz jutni. De lehet vásárolni nagyobb üzletláncokban is. A lényeg, hogy valóban comté legyen. Ez a franciák "trappistája", a legnépszerűbb sajt. Íze édeskés, gyümölcsös, állaga félkemény, ruganyos, szeletelhető. Érdemes kipróbálni (aki gyereket vár, annak tiltólistás, mert nem pasztörizált sajtból készül, egyébként szabad a pálya). Hasonló hozzá a Gruyere, azzal is finom lehet ez az étel.

Az elkészítése pofon egyszerű: apró kockára vágom a sajtot. A paradicsomot kettévágom, kiszedem a magját és a levét, apróra vágom a húsát. Hozzákeverem a hat felütött tojást. kevés olívaolajon, serpenyőben kettő vagy három részletben megsütöm. Merőkanállal belekanalazom a serpenyőbe a tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy mindkét adagba egyenletesen jusson sajt és paradicsom. Amint megsül az omlett egyik fele (kb. 2 perc), óvatosan összehajtom a képen látható formára. Sütöm még 1 percig, többször összenyomva az omlettet.

omelette_comte_tomate_2.jpg

Este csak magában is remek fogás, reggelire tönkölykenyeret mellé fogyasztva adhatunk magunknak több energiát és rostot a naphoz.
omelette_comte_tomate.jpg

Bevásárlólista

6 tojás

6-8 dkg comté vieux sajt

egy szem ökörszív vagy más húsos paradicsom (kb. nagyobb körte nagyságú)

Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.

Szólj hozzá! reggeli tojás paradicsom sajt omlett comté max 6 perc Tovább
Szuper reggeli: francia omlett sajttal és paradicsommal Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Áfonyás-barackos pite Áfonyás-barackos pite
  • Kéksajtos zellerkrémleves Kéksajtos zellerkrémleves
  • Hízott kacsamáj batyuban sütve kerti fügével Hízott kacsamáj batyuban sütve kerti fügével
  • Májas-snidlinges cukkinikenyér Májas-snidlinges cukkinikenyér
  • Maracujás süti Maracujás süti

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegesfrancia.blog.hu/api/trackback/id/tr267688498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Facebook Instagram

Az egészséges francia

Olyan könnyeden akarok főzni, mint a franciák és szeretem a konyhájukat is. Szeretek enni, de még jobban szeretnék egészséges maradni. Mai és hagyományos recepteket főzök egészségesen, sok ötlettel. Mangeons comme les francais! A receptekben a "hozzáadott cukortól mentes" és a "cukormentes" kifejezések arra utalnak, hogy az ételbe a konyhai elkészítés során nem kerül répa-, szőlő-, fruktóz-, nád-, kókuszvirág stb. cukor. Az édesítés más módjait is igyekszem kerülni, legyen szó mesterséges vagy természetes szerekről. A kész hozzávalók (pl. növényi tej) tartalmazhatnak rejtett cukrokat, illetve minden egyéb hozzávaló tartalmazhat cukrot (pl. gyümölcsök, aszalványok, csokoládé, ha nem jelölöm külön, hogy cukormentes.). A cél egy egészségesebb étkezés, és nem dietetikai javaslatok, tanácsadás. Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, itt teheted meg: azegeszsegesfrancia(kukac)gmail.com

Keresés

Bejegyzések

  • Áfonyás-barackos pite
  • Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története
  • Ropogós zöldséges pite
  • Mogyorós zsemle
  • Nyári quinoasaláta
  • A legfinomabb húsvéti tojások
  • Édeskrumplis csirkefasírt
  • Kéksajtos zellerkrémleves
  • Duplakrumplis halas gratin
  • Salátás muffin

Friss topikok

  • Wulfie: Pont meguntam a szokásos köretet, rizs, krumpli stb.. úgyhogy most ki fogom próbálni a quinoát, mi... (2019.07.21. 18:52) Nyári quinoasaláta
  • Attilajukkaja: "ismerős nátrium-glutamát illat" Tudtommal, annak nincs illata. A vietnámi pho levesnek marhahús é... (2019.06.21. 18:33) Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története
  • Wulfie: Megcsináltuk! Bizonyítékom van rá, hogy istenien finom és egyszerű recept! Nem szeretek 1 óránál t... (2019.05.17. 10:31) Nagyon-nagyon citromtorta
  • nagypapi: A lazac bőrét remélem, nem a macska ette meg, hanem ropogósra sütötted, és elrágcsáltad :) (2019.04.04. 16:23) Duplakrumplis halas gratin
  • gyengetölcser: na, 2 kisebb almat vagtam fel, a negyedeket felszeleteltem, de siman elbirt volna meg 2-t. Csak ne... (2017.11.20. 20:29) Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre

Címkék

3 hozzávaló (1) áfonya (2) áfonyás pite (1) alaplé (1) alma (4) almaleves (1) almás palacsinta (1) amuse bouche (1) ánizs (1) appenzeller (1) arany durbincs (1) articsóka (2) aszalt szilva (1) avokádó (1) Az utolsó nap éjszakája (1) bab (1) babérlevél (1) baharat (1) balzsamecet (2) banán (2) barack (2) barackos pite (1) bárány (1) bárányborda (1) báránygerinc (1) báránykotlett (1) barna cukor (1) bazsalikom (3) bisztró konyha (1) bleu dAuvergne (1) Blue dAuvergne (1) borecet (1) bors (2) borsó (2) brie (1) brokkoli (1) brownie (1) camembert (1) cayenne bors (2) cékla (3) cheddar (1) citrom (9) citromlé (2) citromtorta (1) clafoutis (2) comté (6) cottage cheese (1) creme fraiche (11) csirke (4) csirkemáj (2) csokoládé (3) csokoládécsepp (1) csrikemell (2) cukkini (10) cukkinivirág (1) cukormentes (1) datolya (1) desszert (23) dijoni mustár (2) dió (1) dióolaj (1) durbincs (1) édesburgonya (5) édeskömény (2) édeskrumpli (3) egytál (2) egytálétel (8) előétel (12) ementáli (1) eper (4) étcsokoládé (2) extraszűz olívaolaj (1) fahéj (5) fasírt (2) fehérbab (1) fehérbor (3) fehérborecet (1) fejessaláta (1) felesborsó (1) feta (2) filo (1) filo helyett (1) fleur de sel (1) fodormenta (1) főétel (1) fokhagyma (7) forhagyma (1) fougasse (1) főzés nélkül (1) fromage blanc (1) füge (2) fügeszósz (1) füstölt lazac (1) füstölt libamell (1) füstölt só (1) galette (1) garnéla (1) gluténmentes (3) goji bogyó (1) gomba (3) grana padano (1) Grassalkovich Gamay Noir Rosé (1) gratin (2) grill (1) gruyere (5) gyömbér (2) gyümölcs (4) gyümölcsös pite (1) hagyma (2) hagyományoscukor mentes (2) hajdina (1) hal (2) halfilé (2) hónapos retek (1) hozzáadott cukormentes (1) hozzáadott cukor mentes (6) hozzáadott glutén-mentes (5) hurka (1) húsmentes (3) húsvét (1) joghurt (6) kacsa (1) kacsamáj (1) kacsaszárnytő (1) kakaó (1) kakukkfű (3) kalifornai paprika (2) karfiol (3) karfiolkuszkusz (2) karfiolpalacsinta (1) karfioltorta (1) kávé (1) kecskesajt (1) kéksajt (3) keksz (1) kelbimbó (1) kelkáposzta (1) keményítő (1) kenyér (2) kenyérliszt (1) kert (1) kertészkedés (1) kesudió (1) koktél (1) koktélparadicsom (2) kókuszliszt (2) kókuszolaj (1) kókuszvirágcukor (1) kókuszzsír (1) kolbász (2) konyhakert (1) köret (10) koriander (2) körte (3) krém (1) krémes túró (1) krémleves (1) krémsajt (3) krumpli (4) krumplipüré (1) kukoricakeményítő (4) kurkuma (2) kuszkusz (1) lazac (3) lekvár (2) leveles tészta (5) lilahagyma (1) lila krumpli (1) lime (3) limonádésüti (1) liszt (2) magos mustár (1) máj (1) majonéz (1) majoranna (1) mandula (5) mangó (1) maracuja (1) marhahús (3) marinált tojás (1) mártás (1) mártogatós (1) mártogatós krém (1) márványsajt (2) mascarpone (1) matcha tea (1) max 6 perc (2) mazsola (1) meggy (3) menta (3) metélőhagyma (2) méz (2) mimolette (1) mini pite (1) mirza gashemi (1) mogyoró (1) mozarella (1) muffin (1) mustár (5) Nagygombos (1) narancs (1) nektarin (1) nemmentes (1) növényi főzőkrém (2) nyári (1) nyírfacukor (16) nyírfacukor por (4) olajbogyó (2) olívaolaj (15) omlett (2) ördögi tojás (1) pác (1) padlizsán (3) pain depice (1) palacsinta (3) panchetta (1) panko (1) paprika (1) paradicsom (9) paradicsomlekvár (2) paradicsomszósz (1) pármai sonka (1) parmentier (1) parmezán (11) pekándió (3) Pepin (1) perzsa (1) petit fours (1) petit pain (1) petrezselyemzöld (5) Philadelphia krémsajt (3) pite (6) pitypang (1) pitypanglevél (1) póréhagyma (2) portói (1) prágai sonka (1) prosciutto (1) Provence (2) provence (1) pulykamell (1) pulykasonka (1) püré (2) püspökkenyér (1) puy lencse (1) quiche (4) quinoa (3) quinoapehely (1) ramekin (2) reggeli (2) répa (9) retek (1) rétestészta (1) ribizli (1) ricotta (3) rizsliszt (3) rizstej (2) rizs főzőkrém (2) Roquefort (1) roquefort (1) rozé (1) rozmaring (6) rukkola (4) sajt (7) saláta (6) sárgabarack (1) sárgaborsó (1) serpenyős süti (1) snidling (2) só (1) sonka (4) sonkás püspökkenyér (1) sóvirág (1) spárga (2) spenót (2) stilton (1) sült csirke (1) sült saláta (1) sütemény (7) sütőtök (1) szalonna (2) szárnyasmáj (1) szárnyasmáj terrine (1) szerecsendió (1) szívsaláta (1) szójaszósz (2) szőlő (1) szósz (1) tartelette (2) tarte au citron meringuee (1) tej (1) tejmentes (2) tejszín (8) teljes kiőrlésű (2) teljes kiőrlésű búzaliszt (11) teljes kiőrlésű kenyér (2) teljes kiőrlésű liszt (3) terrine (1) tojás (31) tojáshab (1) töltött cukkini (1) töltött körte (1) töltött padlizsán (1) töltött tojás (2) torta (3) toulouse-i kolbász (3) tükörtojás (1) uborka (2) üdvözlőfalat (1) újhagyma (1) vacsora (2) vagdalt (1) vaj (8) vanília (6) vaníliapor (1) vegán (3) vinaigrette (1) vörösbor (2) vörös rizs (1) zabpehely (1) zabpehelyliszt (1) zabtej (1) zeller (3) zellergumó (1) zellerszár (2) zöldlencse (1) zöldség (8) zöldségdesszert (1) zöldségétel (4) zöldségkenyér (1) zöldségköret (2) zöldségpite (1) zöldségspagetti (2) zöldspárga (1) zselatin (1) zsemle (1) Címkefelhő

Blogajánló

179. The Master’s Anthology - NAS hármasfogat a Glendronachtól 2024 végén érkezett a hír, hogy a highlandi Glendronach egy korjelölés nélküli háromtagú sorozattal jelentkezik, The Master’s Anthology néven. A három whisky a lepárló profilját (profiljait?), esszenciáját igyekszik megjeleníteni, három különböző formában (bár szerintem erre az alapsor is alkalmas,… drams.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2019 július (1)
  • 2019 június (1)
  • 2018 január (2)
  • 2017 június (1)
  • 2017 április (1)
  • 2017 március (2)
  • 2017 február (2)
  • 2017 január (1)
  • 2016 december (1)
  • 2016 november (1)
  • 2016 október (3)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

egyszerű, könnyű, különleges
süti beállítások módosítása
Dashboard