Az egészséges francia

Normandiai dupla almás palacsinta

Normandiai dupla almás palacsinta

Crepe normande a la pomme

Almaszezon van és az almafáim túlzás nélkül mázsaszám teremnek, így most almát almával eszem, sőt, iszom, és nem tudom megunni!

A normandiai palacsintám szuper képességei számosak: dupla palacsinta szimpla sütéssel, teljes kiőrlésű lisztből és cukor nélkül. Egészséges, mégis olyan, mintha egy nagymama készítette volna, mámorosan almás-fahéjas, kedvesen meleg és babaházas hangulatú.

Reggelire készítettem magamnak, egyetlen palacsintával degeszre ettem magam, de egyetlen falatot sem bántam meg! A teljes kiőrlésű liszt miatt délután kettőig eszembe sem jutott az ebéd.

A megadott mennyiségből 3 dupla palacsinta lesz.

A normandiai dupla almás palacsinta elkészítése

A tésztához 12,5 dkg teljes kiőrlésű lisztet elkeverek 5 dkg nyírfacukor porral és egy csipet sóval. 3 tojást felverek, majd hozzáadok 150 ml sűrű creme fraiche-t és 200 ml vizet. Az elegyhez hozzáadom a nyírfacukorral elkevert lisztet és sűrű palacsintatésztát készítek. Sűrűségtől függően még hozzáadok körülbelül 25-50 ml vizet.

Amíg a tészta pihen, 3 szem almát megtisztítok, kivágom a magházát és vékony szeletekre vágom őket. Kevés vajon feldobom őket egy kis lábasban párolódni, őrölt fahéjat is adok hozzá. 

Egy serpenyőben pici olívaolajat melegítek, majd beleteszek egy merőkanál palacsintatésztát. Amikor már összeállt és mozgatható, megrakom párolt almaszelettel, majd még egy kanál palacsintatésztát terítek el az almán. Figyelek arra, hogy a tészta vékonyan, de lehetőleg ellepje az almát. Ismét sütöm pár percig, rázogatva az immár dupla palacsintát, majd fölé teszek egy másik serpenyőt és óvatosan belefordítom, hogy a másik fele is megsüljön (1-2 perc). Amikor kész, tányérra csúsztatom, párolt almával és creme fraiche-sel kínálom.

A tetejére nyírfacukor port is szitáltam. A palacsinta jobb szélén látszik a duplaság.

normandiai_dupla_palacsinta.JPG

Bevásárlólista

12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt

5 dkg nyírfacukor por

csipet só

3 tojás

150 ml creme fraiche

200-250 ml víz (amennyit felvesz)

3 szem alma

diónyi vaj

őrölt fahéj

Ha szereted a palacsintát, akkor ezt a cukormentes kókuszpalacsintát is ajánlom neked!

Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!

4 komment tojás palacsinta desszert fahéj almás palacsinta creme fraiche nyírfacukor teljes kiőrlésű búzaliszt hozzáadott cukor mentes nyírfacukor por Tovább
Normandiai dupla almás palacsinta Tovább
Facebook Tumblr Tweet Pinterest Tetszik
0
4 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Áfonyás-barackos pite Áfonyás-barackos pite
  • Ropogós zöldséges pite Ropogós zöldséges pite
  • A legfinomabb húsvéti tojások A legfinomabb húsvéti tojások
  • Duplakrumplis halas gratin Duplakrumplis halas gratin
  • Sajtkrémes sült körte Sajtkrémes sült körte

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegesfrancia.blog.hu/api/trackback/id/tr897964650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsúr27 2015.10.15. 11:05:30

szupernek tűnik! hol lehet Budapesten creme fraiche-t venni? mert mindehol csak tejfölöket látok a culinaris-ig meg nem mennék el. köszi előre is!
Válasz erre 

az egészséges francia 2015.10.15. 11:09:37

@ancsúr27: Szia, köszönöm! Az Intersparban szoktam venni. 150 ml-es kiszerelésben kapható. Ez a krémes, sűrű változat. De hamarosan ki fogom próbálni a házilag készített változatot is, és beszámolok a tapasztalatokról.
Válasz erre 

Krutzifix 2015.10.15. 17:15:45

A házi creme fraiche szuper jó, és csak tejszín és 2-3 kanál joghurt (fél lityi tejszínhez) kell hozzá. No meg 24 óra.
Én az ilyet úgy készítem, hogy a serpenyőből egy lapos tányérra csúsztatom a cuccot, majd a serpenyőt ráfordítom a tányérra, és így visszafordítom a serpenyőbe a palacsintát. Miért is kellene egy másik serpenyő ehhez?
Válasz erre 

az egészséges francia 2015.10.15. 17:30:05

@Krutzifix: Szia! Nekem ez a tányéros módszer nem mindig sikerül, ez a tészta a teljes kiőrlésű liszttel és a krém + alma miatt is elég sérülékeny, puha. Ezért használok két serpenyőt: számomra nem egyszerű a csúsztatást beiktatni, túlsütni pedig nem szeretném.
Válasz erre 
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:
Facebook Instagram

Az egészséges francia

Olyan könnyeden akarok főzni, mint a franciák és szeretem a konyhájukat is. Szeretek enni, de még jobban szeretnék egészséges maradni. Mai és hagyományos recepteket főzök egészségesen, sok ötlettel. Mangeons comme les francais! A receptekben a "hozzáadott cukortól mentes" és a "cukormentes" kifejezések arra utalnak, hogy az ételbe a konyhai elkészítés során nem kerül répa-, szőlő-, fruktóz-, nád-, kókuszvirág stb. cukor. Az édesítés más módjait is igyekszem kerülni, legyen szó mesterséges vagy természetes szerekről. A kész hozzávalók (pl. növényi tej) tartalmazhatnak rejtett cukrokat, illetve minden egyéb hozzávaló tartalmazhat cukrot (pl. gyümölcsök, aszalványok, csokoládé, ha nem jelölöm külön, hogy cukormentes.). A cél egy egészségesebb étkezés, és nem dietetikai javaslatok, tanácsadás. Ha szeretnél kapcsolatba lépni velem, itt teheted meg: azegeszsegesfrancia(kukac)gmail.com

Keresés

Bejegyzések

  • Áfonyás-barackos pite
  • Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története
  • Ropogós zöldséges pite
  • Mogyorós zsemle
  • Nyári quinoasaláta
  • A legfinomabb húsvéti tojások
  • Édeskrumplis csirkefasírt
  • Kéksajtos zellerkrémleves
  • Duplakrumplis halas gratin
  • Salátás muffin

Friss topikok

  • Wulfie: Pont meguntam a szokásos köretet, rizs, krumpli stb.. úgyhogy most ki fogom próbálni a quinoát, mi... (2019.07.21. 18:52) Nyári quinoasaláta
  • Attilajukkaja: "ismerős nátrium-glutamát illat" Tudtommal, annak nincs illata. A vietnámi pho levesnek marhahús é... (2019.06.21. 18:33) Mirza ghasemi – egy padlizsánkrém története
  • Wulfie: Megcsináltuk! Bizonyítékom van rá, hogy istenien finom és egyszerű recept! Nem szeretek 1 óránál t... (2019.05.17. 10:31) Nagyon-nagyon citromtorta
  • nagypapi: A lazac bőrét remélem, nem a macska ette meg, hanem ropogósra sütötted, és elrágcsáltad :) (2019.04.04. 16:23) Duplakrumplis halas gratin
  • gyengetölcser: na, 2 kisebb almat vagtam fel, a negyedeket felszeleteltem, de siman elbirt volna meg 2-t. Csak ne... (2017.11.20. 20:29) Csokitorta cukkiniból - lépésről lépésre

Címkék

3 hozzávaló (1) áfonya (2) áfonyás pite (1) alaplé (1) alma (4) almaleves (1) almás palacsinta (1) amuse bouche (1) ánizs (1) appenzeller (1) arany durbincs (1) articsóka (2) aszalt szilva (1) avokádó (1) Az utolsó nap éjszakája (1) bab (1) babérlevél (1) baharat (1) balzsamecet (2) banán (2) barack (2) barackos pite (1) bárány (1) bárányborda (1) báránygerinc (1) báránykotlett (1) barna cukor (1) bazsalikom (3) bisztró konyha (1) bleu dAuvergne (1) Blue dAuvergne (1) borecet (1) bors (2) borsó (2) brie (1) brokkoli (1) brownie (1) camembert (1) cayenne bors (2) cékla (3) cheddar (1) citrom (9) citromlé (2) citromtorta (1) clafoutis (2) comté (6) cottage cheese (1) creme fraiche (11) csirke (4) csirkemáj (2) csokoládé (3) csokoládécsepp (1) csrikemell (2) cukkini (10) cukkinivirág (1) cukormentes (1) datolya (1) desszert (23) dijoni mustár (2) dió (1) dióolaj (1) durbincs (1) édesburgonya (5) édeskömény (2) édeskrumpli (3) egytál (2) egytálétel (8) előétel (12) ementáli (1) eper (4) étcsokoládé (2) extraszűz olívaolaj (1) fahéj (5) fasírt (2) fehérbab (1) fehérbor (3) fehérborecet (1) fejessaláta (1) felesborsó (1) feta (2) filo (1) filo helyett (1) fleur de sel (1) fodormenta (1) főétel (1) fokhagyma (7) forhagyma (1) fougasse (1) főzés nélkül (1) fromage blanc (1) füge (2) fügeszósz (1) füstölt lazac (1) füstölt libamell (1) füstölt só (1) galette (1) garnéla (1) gluténmentes (3) goji bogyó (1) gomba (3) grana padano (1) Grassalkovich Gamay Noir Rosé (1) gratin (2) grill (1) gruyere (5) gyömbér (2) gyümölcs (4) gyümölcsös pite (1) hagyma (2) hagyományoscukor mentes (2) hajdina (1) hal (2) halfilé (2) hónapos retek (1) hozzáadott cukormentes (1) hozzáadott cukor mentes (6) hozzáadott glutén-mentes (5) hurka (1) húsmentes (3) húsvét (1) joghurt (6) kacsa (1) kacsamáj (1) kacsaszárnytő (1) kakaó (1) kakukkfű (3) kalifornai paprika (2) karfiol (3) karfiolkuszkusz (2) karfiolpalacsinta (1) karfioltorta (1) kávé (1) kecskesajt (1) kéksajt (3) keksz (1) kelbimbó (1) kelkáposzta (1) keményítő (1) kenyér (2) kenyérliszt (1) kert (1) kertészkedés (1) kesudió (1) koktél (1) koktélparadicsom (2) kókuszliszt (2) kókuszolaj (1) kókuszvirágcukor (1) kókuszzsír (1) kolbász (2) konyhakert (1) köret (10) koriander (2) körte (3) krém (1) krémes túró (1) krémleves (1) krémsajt (3) krumpli (4) krumplipüré (1) kukoricakeményítő (4) kurkuma (2) kuszkusz (1) lazac (3) lekvár (2) leveles tészta (5) lilahagyma (1) lila krumpli (1) lime (3) limonádésüti (1) liszt (2) magos mustár (1) máj (1) majonéz (1) majoranna (1) mandula (5) mangó (1) maracuja (1) marhahús (3) marinált tojás (1) mártás (1) mártogatós (1) mártogatós krém (1) márványsajt (2) mascarpone (1) matcha tea (1) max 6 perc (2) mazsola (1) meggy (3) menta (3) metélőhagyma (2) méz (2) mimolette (1) mini pite (1) mirza gashemi (1) mogyoró (1) mozarella (1) muffin (1) mustár (5) Nagygombos (1) narancs (1) nektarin (1) nemmentes (1) növényi főzőkrém (2) nyári (1) nyírfacukor (16) nyírfacukor por (4) olajbogyó (2) olívaolaj (15) omlett (2) ördögi tojás (1) pác (1) padlizsán (3) pain depice (1) palacsinta (3) panchetta (1) panko (1) paprika (1) paradicsom (9) paradicsomlekvár (2) paradicsomszósz (1) pármai sonka (1) parmentier (1) parmezán (11) pekándió (3) Pepin (1) perzsa (1) petit fours (1) petit pain (1) petrezselyemzöld (5) Philadelphia krémsajt (3) pite (6) pitypang (1) pitypanglevél (1) póréhagyma (2) portói (1) prágai sonka (1) prosciutto (1) Provence (2) provence (1) pulykamell (1) pulykasonka (1) püré (2) püspökkenyér (1) puy lencse (1) quiche (4) quinoa (3) quinoapehely (1) ramekin (2) reggeli (2) répa (9) retek (1) rétestészta (1) ribizli (1) ricotta (3) rizsliszt (3) rizstej (2) rizs főzőkrém (2) Roquefort (1) roquefort (1) rozé (1) rozmaring (6) rukkola (4) sajt (7) saláta (6) sárgabarack (1) sárgaborsó (1) serpenyős süti (1) snidling (2) só (1) sonka (4) sonkás püspökkenyér (1) sóvirág (1) spárga (2) spenót (2) stilton (1) sült csirke (1) sült saláta (1) sütemény (7) sütőtök (1) szalonna (2) szárnyasmáj (1) szárnyasmáj terrine (1) szerecsendió (1) szívsaláta (1) szójaszósz (2) szőlő (1) szósz (1) tartelette (2) tarte au citron meringuee (1) tej (1) tejmentes (2) tejszín (8) teljes kiőrlésű (2) teljes kiőrlésű búzaliszt (11) teljes kiőrlésű kenyér (2) teljes kiőrlésű liszt (3) terrine (1) tojás (31) tojáshab (1) töltött cukkini (1) töltött körte (1) töltött padlizsán (1) töltött tojás (2) torta (3) toulouse-i kolbász (3) tükörtojás (1) uborka (2) üdvözlőfalat (1) újhagyma (1) vacsora (2) vagdalt (1) vaj (8) vanília (6) vaníliapor (1) vegán (3) vinaigrette (1) vörösbor (2) vörös rizs (1) zabpehely (1) zabpehelyliszt (1) zabtej (1) zeller (3) zellergumó (1) zellerszár (2) zöldlencse (1) zöldség (8) zöldségdesszert (1) zöldségétel (4) zöldségkenyér (1) zöldségköret (2) zöldségpite (1) zöldségspagetti (2) zöldspárga (1) zselatin (1) zsemle (1) Címkefelhő

Blogajánló

Utazómalac Belgrádban – Hol eszik a helyi? Ha Belgrádra gondolsz, elsőre talán nem a gasztronómiai kalandok jutnak eszedbe, hanem a rakija és a balkáni hangulat. Pedig ez a város egy igazi aranybánya annak, aki nem Michelin-csillagos, hanem szívből főzött kajára vágyik. Én, az Utazómalac és hű társam Maci, természetesen ott ettünk, ahol a… vilagjarocucu.blog.hu
blog.hu

Archívum

  • 2019 július (1)
  • 2019 június (1)
  • 2018 január (2)
  • 2017 június (1)
  • 2017 április (1)
  • 2017 március (2)
  • 2017 február (2)
  • 2017 január (1)
  • 2016 december (1)
  • 2016 november (1)
  • 2016 október (3)
  • Tovább...

Feedek

  • RSS 2.0
    bejegyzések, kommentek
  • Atom
    bejegyzések, kommentek
XML

Egyéb

egyszerű, könnyű, különleges
süti beállítások módosítása
Dashboard