Csak két hozzávaló kell ehhez a zseniális recepthez: édesburgonya és tojás. Sem liszt, sem tej, sem hozzádott cukor nem szerepel az összetevők között. Tiszta íz, tiszta étel, amit nem lehet abbahagyni. Nem zengek ódákat: próbáljátok ki!
A recept annyi, hogy megfőzök egy megtisztított, közepes méretű édesburgonyát, ami nálam pontosan 20 dkg volt megtisztítva. Beteszem egy késes aprítóba és két tojással együtt pürésítem (a burgonya áttörése után habverővel is lehet). Egy evőkanál olívaolajat felhevítek egy serpenyőben (tapadásmentes legyen más tapasztalatai alapján, biztos, ami biztos), majd evőkanálnyi adagokban kisütöm benne a palacsintákat. Ennyi!
Napsárga szépségek.
A cukormentes almalekvárommal ettük, fahéjjal, gyömbérrel ízesítve is el tudom képzelni, vagy sósan, köretként.
Palacsintaimádóknak kötelező a normandiai almás és a kókuszos palacsintám is. Mind a kettő cukormentes.
Ha tetszettt a poszt, kövess Facebook-on is!