Olyan recept következik, amihez nem igazán írok mennyiségeket. Teszt jelleggel készítettem ezt a sült kelbimbót. Sütőtepsiben egy kilónyi kényelmesen elfér. De nem ez a lényeg! Hanem az íz és az állag. Utóbbi krémes, és ahol kell, roppanósan sült.
A megmosott kelbimbókat mérettől függően felezem-negyedelem, és elterítem őket egy tepsiben. Meglocsolom extra szűz olívaolajjal, majd kézzel jól átforgatom, hogy mindenhol érje őket az olaj. Ezután borsozom és megszórom őket sóvirággal. Ettől lesz különleges a zöldség. Az enyém füstölt só volt, és hát ez itt az a terep, amikor bátran lehet valami karaktereset használni: paprikás, gombás, hagymás, sós, lime-os füstölt só is kapható itthon, csak utána kell menni egy kicsit.
200 fokos sütőben 20 percig sütöm a kelbimbót. Félidőben meg lehet rázogatni a tepsit, én még ezt sem tettem meg, megsül enélkül is szépen.
Aranyos és jó illatú. Na és az íze!
Ha különleges sóvirágot veszel, használhatod avokádókrém ízesítésére is.
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is!