A felesborsó nem tartozik a különösebben sztárolt alapanyagok közé - hogy finoman fogalmazzak és ne sértsem meg. Pedig nem érdemli meg a mellőzöttséget. Ott van minden zöldségesnél, a legkisebb éjjel-nappaliban is jó eséllyel kapható, és nagyon finom!
Mennyei pürét készítettem belőle, sült kolbász mellé. Rukkola teszi pikánssá és nagyon finommá ezt a fogást.
500 gramm felesborsót (sárgaborsót), 1 nagy gerezd fokhagymát, 1 közepes hagymát, 2 babérlevelet, egy teáskanál kakukkfüvet, 1 csokor petrezselyemzöldet, 4 jó marék rukkolát (5-7 dkg) sóval felteszek főni.
Forrástól számítva egy órát főzöm, majd leszűröm. A babérlevelet kiveszem, a többi hozzávalót krémesre turmixolom. És készen is van!
Imádom a zöldségeket! A háttérben egy kis toulouse-i kolbászka figyel.
Bevásárlólista
500 gramm felesborsó (sárgaborsó)
1 nagy gerezd fokhagyma
1 közepes hagyma
2 babérlevél
egy tk. kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
4 jó marék rukkola (5-7 dkg)
só
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-n is!