Ebben a nyár végi hőségben gyönyörűen érnek a paradicsomok! Lekapkodtam egy szép tálnyit a kertben, és elkészítettem az egyik szezonális kedvencemet, a paradicsom-palacsintát. Finom, friss, variálható étel. (Ha két-négy szem főtt, tört krumplit is keversz a masszához, paradicsomkrokett is lehet belőle.)
Itt most az alapreceptem következik, de a massza ízlés szerint fűszerezhető, dúsítható sajttal és friss fűszernövényekkel (mentával, zellerlevéllel).
A paradicsom-palacsinta elkészítése
Meghámoztam, majd kimagoztam egy jó adag paradicsomot, a kész zöldséghúst mértem le: 47 dkg lett. Botmixerrel pürésítettem, hozzáadtam 2 tojást, 7 evőkanál rizslisztet, 5 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet, sóztam, borsoztam. Evőkanállal kevés, forró olívaolajba szaggattam, és arany színűre sütöttem. Ennyi az egész! És milyen finom!
Vastag, piros palacsinták
Anyukám finom ajvárján tálalva.
Bevásárlólista
470 gramm paradicsom, magja, leve nélkül
2 tojás
7 ek. rizsliszt
5 ek. teljes kiőrlésű liszt
só, bors
opcionális: szerecsendió, zöldfűszerek, sajt
Szeretnél követni Facebook-on?