Karfiolkuszkusz, mint alapanyag? Karfioltorta, mint végeredmény? Micsoda szavak ezek, pedig igen! Szuper köret, salátával önálló fogás, egészséges és nagyon finom, gluténmentesen. A fromage blanc - bár lehet kapni nálunk is - helyettesíthető (1/3 sűrű tejföl és 2/3 görög joghurt).
A karfioltorta elkészítése
Egy kis karfiolt rózsáira szedek, megmosom, megszárítom. Csak a rózsákat használom, a szárakat gondosan levágom, a végeredmény 30 dkg karfiol kell, hogy legyen. Ezután elkészítem a karfiolkuszkuszt. Egy késes aprítóba beteszem az karfiolt és addig pörgetem, amíg szép pergős gyöngyökké válik.
Robotgép segítségével 35 dkg formage blanc-t elkeverek 5 dkg reszelt grana padano-val és 4 dkg kukoricakeményítővel. Megkóstolom, sózom, borsozom. Hozzáadok egy csokor aprított petrezselyemzöldet, 2 tojást és addig keverem, amíg teljesen homogén lesz. Végül fakanállal belekeverem a karfiolkuszkuszt.
Sütőpapírral kibélelem egy kapcsos tortaforma alját, az oldalát vékonyan kikenem olívaolajjal. Beleöntöm a masszát és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percet sütöm.
Bevásárlólista - 26 cm-es tortaformához
30 dkg karfiolrózsa
35 dkg fromage blanc
5 dkg grana padano (vagy parmezán)
4 dkg kukoricakeményítő
a csokor petrezselyemzöld
2 tojás
Ha tetszett a poszt, kövess Facebook-on is.